/ Nieuws

Droom spat uit elkaar voor Dreammaker

PDC World Championship

29-12-2017 17:00

Dimitri van den Bergh had in het begin van de partij duidelijk last van de zenuwen. Pas in de tweede set leek de Belg een beetje gesetteld te zijn op het podium. De eerste vijf legs waren toen al naar Cross gegaan. Dreammaker pakte twee legs op rij, maar de Engelsman liep toch de pauze in met een 2-0 voorsprong in sets. Na de tweede pauze kwam er een andere Dimitri van den Bergh op het podium. De scores en dubbels gingen vallen en de derde set werd dan ook een prooi voor onze Zuiderbuur. Hetzelfde beeld was te zien in het begin van de vierde set. Vier gemiste setdarts voor Dreammaker deden hem uiteindelijk de das om in deze set. Voltage profiteerde maximaal en ging met een 3-1 voorsprong de derde pauze van de wedstrijd in. In de vijfde set was de Engelsman oppermachtig. Met 3-0 trok hij deze set naar zich toe. In de volgende drie sets ging van den Bergh helemaal los. Met 3-0, 3-1 en 3-1 trok de Belg de wedstrijd weer helemaal gelijk. De negende en beslissende set was misschien niet de beste set van de wedstrijd, maar beide mannen stonden duidelijk stijf van de zenuwen. Dreammaker kwam nog op een 1-0 voorsprong, maar daarna sloegen de zenuwen helemaal toe bij de Belg. Hij miste in de derde leg drie darts op de dubbel en Rob Cross profiteerde maximaal door een 89 finish te gooien. In de vierde leg had van den Bergh maar liefst vijf darts om zijn verblijf te verlengen. Ze waren niet aan hem besteed. Met een dubbel 1 pakte Voltage toch de negende set en de wedstrijd. Rob Cross zal het morgen in de halve finale opnemen tegen een Nederlander. Hij zal uitkomen tegen de winnaar van het Oranje spektakel tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Deze partij staat voor vanavond op het programma.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Johan Sepers

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken