/ Nieuws

Taylor is Anderson de baas in Ally Pally

PDC World Championship

29-12-2017 23:50

Gary Anderson wist niet zijn beste spel te halen en verloor meerdere keren een beslissende leg. Phil Taylor deed wat hij moest doen en met een gemiddelde van 102 en een 50% finishpercentage, ging ‘The Power’  door naar de halve finale

Set 1 en 2
Phil Taylor begon goed aan zijn wedstrijd en was vooral op de dubbels erg overtuigend. Het was Gary Anderson de aan de eerste set mocht beginnen maar gebroken werd in de vijfde leg. Het betekende een voorsprong voor de Engelsman, die uiteraard de tweede set mocht beginnen. In die set kwam ‘The Power’ 1-0 voor maar gingen de drie daaropvolgende legs naar de Schot, die zodoende de stand gelijktrok.

Set 3
Ook in set drie ging de winst naar degene die de set niet begon. Taylor gooide weer een gemiddelde ver boven de honderd en stond 105 over de hele wedstrijd te gooien. Ook de dubbels gingen nog altijd super en stond lange tijd op 100%. Net als in de eerste set kwam er een beslissende leg aan te pas en weer wist Taylor deze te pakken. Dit nadat Anderson verschillende pijlen op de dubbel miste.

Set 4
Uiteraard leek de vierde set naar ‘The Flying Scotsman’ te gaan, gezien Taylor de set mocht beginnen. Anderson kwam 2-0 in legs voor maar begon daarna erg slordig te worden. Taylor vocht zich terug en dwong een vijfde leg af. Wederom ging de belangrijke leg naar de Engelsman die daarmee 3-1 in sets voor kwam.

Set 5 en 6
Gary Anderson bleef nog steeds op 97 gemiddeld steken terwijl Taylor boven de 103 bleef. ‘The Power’ had constant de regie in eigen handen en kwam nooit in de problemen. Ook in de vijfde set kon de Schot geen vusit maken en won Taylor deze met 3-0. Anderson opende de zesde set met een 115-finish en volgde dat met nog twee goede legs. Dat bracht hem een 3-1 setwinst en mocht daarmee hopen op meer.

Set 7
Taylor begon met een break maar werd meteen weer teruggebroken. Het was de set van Anderson en in de derde leg zorgde ‘The Power’ voor de derde break via een 126-finish op de bull. Daarna begonnen beide heren met 180, terwijl Taylor dus op matchpoint stond. Anderson plaatste de vierde break in de set en was verplicht om de vijfde leg wel te houden. Voor het eerst in de wedstrijd lukte het Anderson ook daadwerkelijk om een beslissende leg te winnen en hield zichzelf in leven. Taylor stond nog altijd op 103 gemiddeld met Anderson op 98.

Set 8
In de achtste set kwam Taylor 2-1 voor en miste een matchdart op tops. Anderson dwong een vijfde leg af en moest deze nog eens proberen te winnen. Echter was het geen geweldige leg van beide mannen maar uiteindelijk trok ‘The Power’  aan het langste eind. Het sprookje van Phil Taylor dendert nog altijd door en Ally Pally moest afscheid nemen van tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Morgenavond staat PDPA Qualifier Jamie Lewis te wachten in de halve finale. De verrassing van het toernooi won vanmiddag met 5-0 van Darren Webster.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Davey de Haze

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken