/ Nieuws

Sprookje The Power duurt voort

PDC World Championship

30-12-2017 22:43

Video onderaan!

Phil Taylor mag zich gaan voorbereiden voor zijn grand finale. De grote meester was in een eentonige halve finale veel te sterk voor de verrassing van het WK: Jamie Lewis. ‘The Power’ won met 6-1.

Taylor kwam direct 2-0 voor in de set van Lewis. Echter begon ‘The Power’ geleidelijk aan slechter te scoren waardoor de man uit Wales terug kon komen tot 2-2. Omdat de oude meester in de beslissende leg ook nog eens vergat te rekenen waardoor hij 171 overliet i.p.v. 170, had Lewis alle tijd om de set naar zich toe te trekken. Taylor antwoordde met een cynisch applausje.
Ook in de tweede set moest een beslissende leg uitkomst bieden. Het publiek voelde het belang aan want zoals zo vaak deze avond gingen zij massaal achter hun idool staan. De steun kon niet voorkomen dat de Welshman middels een 180-score het initiatief greep. Lewis miste vervolgens dubbel dertien waardoor Taylor terug mocht komen voor 25, de tweede pijl op dubbel acht was raak.

Taylor profiteert van gemiste dubbels Lewis
Na de inleidende beschietingen nam Taylor het heft in handen. De recordkampioen profiteerde eerst van gestuntel van Lewis op de dubbels. De Welshman miste drie pijlen om de derde set naar zich toe te trekken. Ook in de vierde set kreeg Lewis kansen om de set te pakken. Zo miste de verrassing van dit WK bull’s eye voor 167 in de vierde leg en een 106-finish in de vijfde leg om de set op te eisen. ‘The Power’ faalde niet en liep met een 3-1 voorsprong van het podium.

Na de derde onderbreking deelde Taylor de volgende klap uit. De Engelsman brak Lewis vrij eenvoudig om zo 4-1 in sets voor te komen. Ook in de zesde set was het Taylor die de beste was. Lewis brak ‘The Power’ nog wel, kwam 2-1 voor en kreeg zelfs de mogelijkheid om uit te gooien. Echter miste de man uit Wales de grote 12 waardoor hij geen pijl kreeg voor bull’s eye. In de zevende set kwam Lewis wederom 2-1 voor en wederom kreeg hij darts om de set te winnen. Echter waren twee pijlen op dubbel veertien en één dart op dubbel zestien niet aan hem besteed. Taylor mocht daardoor terugkomen voor 68. ‘The Power’ had aan één matchdart genoeg en boekte middels dubbel zestien zijn plaats in de finale.

Alle informatie over het WK Darts, de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is gemakkelijk in ons toernooicenter terug te vinden.

Door: Marnix Rutgers

1 Phil bereikt finale op laatste WK!

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken