/ Nieuws

Barney knokt zich naar punt

Premier League

01-2-2018 22:15

Raymond van Barneveld is de Premier League redelijk begonnen. Tegen Daryl Gurney scoorde hij goed, maar lieten de dubbels hem nog bijna zonder handen: 6-6.

Via een 95-finish op de bulls-eye pakte Gurney de eerste leg. Nadat beide spelers vervolgens flink wat kansen op de dubbels misten stond er na vier legs een 2-2 tussenstand op het bord. Een leg later faalde de Noord-Ier vier keer op de dubbels, waardoor Van Barneveld op een break voorsprong kwam: 2-3. 

Maar vanaf dat moment kantelde het duel in het voordeel van Gurney. Van Barneveld miste opnieuw vele kansen om een leg te winnen, waardoor ‘Superchin’ de stand kon ombuigen naar een 6-3 voorsprong. De overwinning was de Noord-Ier echter niet gegund: in de elfde leg miste hij drie kansen om de zege te pakken. Van Barneveld brak terug tot 6-5 en haalde via een 79-finish alsnog een punt over de streep: 6-6.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken