/ Nieuws

Sterke Whitlock vloert Suljovic

Premier League

01-2-2018 23:46

Simon Whitlock is verrassend sterk begonnen aan de Premier League. ‘The Wizard’ speelde een heerlijke wedstrijd tegen Mensur Suljovic en pakte aan het eind zelfs nog de overwinning: 7-5.

Suljovic begon zijn eerste Premier League wedstrijd ooit direct spectaculair: via een heerlijke 121-finish pakte de Oostenrijker de eerste leg. Nadat Whitlock zijn eigen leg behield, zag hij Suljovic ook nog een 110-finish uitgooien. Het bracht de Australiër echter niet van zijn stuk: na een 3-1 achterstand boog Whitlock de wedstrijd om naar een 5-3 voorsprong. Met name de 160-finish om op 5-3 te komen was van grote klasse.

Whitlock leek vervolgens het eerste punt binnen te kunnen halen, maar nadat hij tops overhield gooide Suljovic een 138-finish om zijn eigen leg te behouden. ‘The Gentle’ brak nog wel terug tot 5-5, maar kwam dankzij een 12-darter van Whitlock toch weer op achterstand. ‘The Wizard’ eindigde de wedstrijd op tops en gooide daarmee zijn zevende dubbel in acht pogingen erin: een prachtig gemiddelde van 88% op de dubbels. Daarnaast eindigde hij op een totaal gemidelde van 106.5. Een sterke start voor Whitlock die direct twee punten pakte in zijn eerste wedstrijd: 7-5.

Gary Anderson zal vannacht slecht slapen. Nadat hij via onder andere een 108-finish een 5-1 voorsprong pakte tegen Michael Smith, moest hij de zege toch aan de jonge Engelsman laten. Anderson miste in de zevende leg drie kansen op het eerste punt, waarna Smith va een 114-finish op 5-2 kwam. In de negende leg maakte Anderson het nog bonter: de Schot miste tien pijlen op de dubbels waardoor Smith in de wedstrijd bleef. ‘Bullyboy’ kreeg steeds meer het gevoel dat er iets te halen viel, waardoor hij uiteindelijk alsnog de 7-5 overwinning wist te pakken.

Ook Peter Wright pakte een 5-1 voorsprong, maar ook hij wist geen overwinning te pakken. Gerwyn Price kende aanvankelijk een moeizaam Premier League debuut, maar een 116-finish in de zevende leg kantelde het duel zijn kant op. De Welshman liet Wright een 6-3 voorsprong pakken, maar gooide vervolgens twee 11-darters om terug te komen tot 6-5. In de laatste leg miste Wright nog drie matchdarts waardoor Price via de dubbel tien zijn eerste Premier League punt ooit kon pakken: 6-6.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken