/ Nieuws

Whitlock veegt wereldkampioen eraf

Premier League

08-2-2018 22:34

Simon Whitlock heeft zijn prima Premier League start van vorige week een goed vervolg gegeven. Tegen Rob Cross was het niveau weliswaar minder dan vorige week, maar de cijfers waren des te overtuigender: 7-1.

Al in de eerste leg ging het mis voor de wereldkampioen: drie missers op de dubbels zorgden ervoor dat Whitlock direct een break kon plaatsen. Nadat ‘The Wizard’ zijn eigen leg vervolgens behield, pakte Cross via een 72-finish zijn eerste leg van de wedstrijd. Twee legs later miste ‘Voltage’ wederom drie darts op de dubbels, waardoor Whitlock zelfs kon uitlopen naar 4-1.

Nadat Whitlock zijn eigen leg opnieuw wist te winnen, faalde Cross voor de derde keer op de dubbels in zijn eigen leg. De Australiër wist daardoor voor de derde keer een break te plaatsen, waarna hij de wedstrijd in stijl afrondde met een 106-finish (7-1).

Net als Simon Whitlock is ook Michael Smith de Premier League begonnen met twee overwinningen. Tegen Daryl Gurney kwam ‘Bullyboy’ mede door een 124-finish op de bulls-eye al snel op een 3-0 voorsprong. Gurney knokte zich vervolgens knap terug tot 3-3, waarna de drie daaropvolgende legs met de darts meegingen (5-4).

In de tiende leg verprutste ‘Superchin’ vier pijlen op de dubbel zestien, waardoor Smith de leg en daarmee de break kon pakken. Gurney gooide een leg later nog wel een 180-er, maar nadat hij de bulls-eye voor een 121-finish miste haalde Smith de twee punten binnen via een 64-finish: 7-4.

Gary Anderson had de ‘eer’ om het tegen thuisspeler Gerweyn Price op te nemen. De Welshman begon de wedstrijd vol vuur en power en won de eerste twee legs die hij mocht beginnen. Maar daarna nam Anderson het initiatief over: via een 104-finish kwam hij op 2-2 en via de dubbel negentien pakte hij de break voorsprong (3-2).

Price kon een leg later terug breaken, maar miste twee darts op de dubbel veertien. Anderson behield zijn eigen leg en kon even later door het plaatsen van een tweede break de wedstrijd uiteindelijk met 7-3 winnen.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken