/ Nieuws

Whitlock bindt ook Barney aan de zegekar

UK Open

16-2-2018 00:58

Raymond van Barneveld is het derde slachtoffer geworden van de dadendrang van Simon Whitlock. De Australier had nog geen punten laten liggen in de Premier League en deed dat ook tegen onze landgenoot niet. Michael van Gerwen wist zijn nederlaag van vorige week recht te zetten. Met indrukwekkend spel was hij te goed voor Gary Anderson.

Whitlock ook te sterk voor Barney, Van Gerwen zet Anderson opzij
Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om de winnende reeks van Simon Whitlock een halt toe te roepen. Al in de openingsfase liet Barney te veel kansen liggen, waar de Australiër uiteindelijk van profiteerde: 7-4. De dubbels van Van Barneveld lieten hem al in de tweede leg in de steek. Hij miste vier kansen op 1-1 en zag daarna Whitlock uitlopen naar een 3-0 voorsprong. In de vierde leg leek Whitlock op weg naar zijn tweede break op rij, maar een aantal slechte scores in de eindfase van de leg gaven Barney alsnog de mogelijkheid om ook op het scorebord te komen. Toch miste onze landgenoot in de vijfde leg wederom twee pijlen voor een break en daardoor kon The Wizard zijn vroeg verkregen voorsprong vasthouden. De Australiër werd daarna niet meer onder druk gezet door Van Barneveld en het vertrouwen bij de Hagenaar leek verdwenen te zijn. Het houden van de eigen leg was nog wel te doen voor onze landgenoot, maar terugkomen in de wedstrijd door een leg van Whitlock af te snoepen was een brug te ver. In de elfde leg kreeg Van Barneveld zijn laatste kans om uitzicht te houden op een punt, maar een goede leg van The Wizard voorkwam dit. Hierdoor boekte Whitlock alweer zijn derde zege en leed Van Barneveld zijn eerste nederlaag.
Michael van Gerwen heeft zijn tweede Schotse tegenstander in de Premier League wel weten te verslaan. Waar de Nederlander vorige week nog zijn meerdere moest erkennen in Peter Wright won hij deze week met duidelijke cijfers van Gary Anderson: 7-3. Mighty Mike startte als vanouds in Newcastle. Een 76-finish in de eerste leg leverde onze landgenoot een break op, die hij direct verzilverde. Twee pijlen voor een gat van drie legs waren echter niet aan MVG besteed, waarna Anderson ook in de wedstrijd kwam en de achterstand van twee legs zelfs dichtte. In de vijfde leg leek Van Gerwen op weg naar een negendarter, maar de achtste pijl richting de triple negentien vloog een eind uit de richting. The Flying Scotsman strafte dit af met een ongekende 170-finish en pakte daarmee de voorsprong in de wedstrijd: 3-2 voor de Schotse ex-wereldkampioen. Daarna was het weer de beurt aan de Brabander om te laten zien wat hij allemaal kan. Met een serie indrukwekkende legs maakte hij het verschil, want hij won er vijf achter elkaar. Met hoge scores en scherp finishen werd Anderson aan de kant geschoven en zette Van Gerwen zijn verliesbeurt van vorige week tegen Peter Wright met een 7-3 overwinning recht.

Smith blijft winnen, eerste punten voor Cross, puntendeling voor Gurney en Price
Michael Smith is nog steeds zonder puntverlies in de Premier League. Bullyboy had aan een gemiddelde van ruim 94 genoeg om Mensur Suljovic, die geen briljante wedstrijd speelde, met 7-2 te verslaan. Smith gaf in de openingsfase een 2-0 voorsprong uit handen, maar hij brak The Gentle in de vijfde leg met een knappe 116-finish en pakte daarmee wederom de voorsprong. De Oostenrijker kwam die klap niet te boven, miste een aantal dubbels en zag zijn Engelse tegenstrever er met de ruime zege vandoor gaan.
Rob Cross heeft in week drie zijn eerste Premier League-punten verdiend. Hij klopte Peter Wright, die daardoor zijn eerste nederlaag leed, na een vroege voorsprong met 7-4. Cross kwam beter uit de startblokken dan Wright, want de eerste drie legs gingen naar de Engelsman. Op het moment dat Voltage in zijn eigen leg op 4-0 kon komen ging het mis. Hij miste drie pijlen en zag Snakebite instappen. Hij pakte twee legs terug, maar slaagde er in eerste instantie niet in om ook weer op gelijke hoogte te komen. In de achtste leg kreeg Wright er zelfs twee pijlen voor, maar die waren niet aan hem besteed. Die pijlen kostten de Schot uiteindelijk de kop, want Cross wist opnieuw een leg van Wright af te snoepen en stond plotseling op 6-3. Twee legs later klaarde Voltage vakkundig het klusje en pakte hij zijn eerste zege in de Premier League.
Daryl Gurney en Gerwyn Price hielden elkaar in evenwicht in Newcastle. Gurney leek op weg naar een hele eenvoudige overwinning, want SuperChin pakte in het duel der testosteronbommen met Gerwyn Price rap een 5-1 voorsprong met prima spel. Daarna ging het een stuk minder bij de Noord-Ier en kwam Price terug in de wedstrijd. The Iceman pakte drie legs op rij en mocht in de tiende leg voor een gelijke stand aanleggen, maar hij wist zijn eigen leg juist op dat beslissende moment niet te houden. De 6-4 voorsprong van Gurney leek een voorbode voor een zege voor SuperChin, maar wederom tooide Price zich een taaie opponent. Met zijn Noord-Ierse tegenstander op 62 voor de wedstrijd gooide The Iceman een schitterende 136-finish om in ieder geval kans te houden op een punt. In de twaalfde en laatste leg van de wedstrijd mocht de Welshman beginnen op weg naar dat onverwachtse punt en zijn laatste pijl op dubbel twaalf bracht hem dat ook: 6-6.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken