/ Nieuws

Price nog steeds zonder zege

Premier League

16-3-2018 01:01

Michael van Gerwen heeft zijn koppositie in de Premier League weten te behouden. Een 7-3 overwinning op Gerwyn Price was voldoende om Michael Smith op legsaldo voor te blijven. Smith haalde in de openingswedstrijd namelijk hard uit tegen Peter Wright: 7-1. Raymond van Barneveld en Gary Anderson deelden de punten, maar vooral Barney zal daar een zuur gevoel aan overhouden. Onze landgenoot kreeg matchdarts, maar miste ze.

Van Gerwen oppermachtig, Barney vergeet te winnen
Price en Van Gerwen hielden allebei hun eerste twee legs, maar daarna was het de Brabander die het ritme gevonden had. Met een aantal goede finishes deelde hij mokerslagen uit aan The Iceman, want achtereenvolgens gingen 152, 95, 71 en 117 van het bord. Daarmee pakte Mighty Mike een 6-3 voorsprong, waarna hij zijn prima wedstrijd afsloot met een elfdarter. Daardoor heeft Price nog altijd geen wedstrijd gewonnen in deze Premier League en moet hij serieus gaan vrezen voor Judgement Night.
In de openingsfase van de wedstrijd tussen Anderson en Van Barneveld leek het er geen moment op dat Barney ook maar een schijn van kans zou hebben. Met finishes van 105 en 117 pakte The Flying Scotsman het momentum, maar daarna was Van Barneveld oppermachtig. Hij draaide de wedstrijd helemaal om, kwam 6-4 voor en leek op weg naar een probleemloze zege. Die problemen kwamen echter toch, want vijf matchdarts in de elfde leg waren niet aan de vijfvoudig wereldkampioen besteed. Dat was de strohalm die Anderson nodig had, want een leg later pakte hij met een sublieme 144-finish alsnog een punt: 6-6.

Smith en Cross halen uit, puntendeling tussen Whitlock en Gurney
Michael Smith heeft nogmaals bewezen geen eendagsvlieg te zijn tijdens deze Premier League. Bullyboy rekende in Nottingham heel eenvoudig af met Peter Wright, die geen moment in de wedstrijd kwam: 7-1. Vooral de dubbel twintig was een gevaarlijk wapen voor de Engelsman, want die raakte hij maar liefst zes keer. Wright maakte alleen in leg twee indruk met een dertiendarter, maar werd in het restant van de wedstrijd volledig overklast.
Rob Cross pakte tegen Mensur Suljovic zijn vierde zege op rij. Met een uitstekend gemiddelde van ruim 106 schoof hij de Oostenrijker met 7-2 aan de kant. De regerend wereldkampioen maakte in het begin van de wedstrijd het verschil door rap uit te lopen naar 6-1. Daardoor was The Gentle geknakt en waren de punten binnen voor Voltage. Simon Whitlock en Daryl Gurney kwamen niet verder dan een gelijkspel. Na elf legs leek The Wizard de volle buit binnen te halen, maar na vier gemiste matchdarts stal SuperChin toch nog een punt.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken