/ Nieuws

Price nog steeds zonder zege

Premier League

16-3-2018 01:01

Michael van Gerwen heeft zijn koppositie in de Premier League weten te behouden. Een 7-3 overwinning op Gerwyn Price was voldoende om Michael Smith op legsaldo voor te blijven. Smith haalde in de openingswedstrijd namelijk hard uit tegen Peter Wright: 7-1. Raymond van Barneveld en Gary Anderson deelden de punten, maar vooral Barney zal daar een zuur gevoel aan overhouden. Onze landgenoot kreeg matchdarts, maar miste ze.

Van Gerwen oppermachtig, Barney vergeet te winnen
Price en Van Gerwen hielden allebei hun eerste twee legs, maar daarna was het de Brabander die het ritme gevonden had. Met een aantal goede finishes deelde hij mokerslagen uit aan The Iceman, want achtereenvolgens gingen 152, 95, 71 en 117 van het bord. Daarmee pakte Mighty Mike een 6-3 voorsprong, waarna hij zijn prima wedstrijd afsloot met een elfdarter. Daardoor heeft Price nog altijd geen wedstrijd gewonnen in deze Premier League en moet hij serieus gaan vrezen voor Judgement Night.
In de openingsfase van de wedstrijd tussen Anderson en Van Barneveld leek het er geen moment op dat Barney ook maar een schijn van kans zou hebben. Met finishes van 105 en 117 pakte The Flying Scotsman het momentum, maar daarna was Van Barneveld oppermachtig. Hij draaide de wedstrijd helemaal om, kwam 6-4 voor en leek op weg naar een probleemloze zege. Die problemen kwamen echter toch, want vijf matchdarts in de elfde leg waren niet aan de vijfvoudig wereldkampioen besteed. Dat was de strohalm die Anderson nodig had, want een leg later pakte hij met een sublieme 144-finish alsnog een punt: 6-6.

Smith en Cross halen uit, puntendeling tussen Whitlock en Gurney
Michael Smith heeft nogmaals bewezen geen eendagsvlieg te zijn tijdens deze Premier League. Bullyboy rekende in Nottingham heel eenvoudig af met Peter Wright, die geen moment in de wedstrijd kwam: 7-1. Vooral de dubbel twintig was een gevaarlijk wapen voor de Engelsman, want die raakte hij maar liefst zes keer. Wright maakte alleen in leg twee indruk met een dertiendarter, maar werd in het restant van de wedstrijd volledig overklast.
Rob Cross pakte tegen Mensur Suljovic zijn vierde zege op rij. Met een uitstekend gemiddelde van ruim 106 schoof hij de Oostenrijker met 7-2 aan de kant. De regerend wereldkampioen maakte in het begin van de wedstrijd het verschil door rap uit te lopen naar 6-1. Daardoor was The Gentle geknakt en waren de punten binnen voor Voltage. Simon Whitlock en Daryl Gurney kwamen niet verder dan een gelijkspel. Na elf legs leek The Wizard de volle buit binnen te halen, maar na vier gemiste matchdarts stal SuperChin toch nog een punt.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Guy Habets

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken