/ Nieuws

Van Gerwen wint ondanks stroeve start

Premier League

22-3-2018 21:58

Michael van Gerwen is na de zevende speelronde de enige koploper in de Premier League. De Nederlander versloeg Michael Smith, de andere lijstaanvoerder, met ruime cijfers: 7-2.

‘Mighty Mike’ kende een slechte start. De nummer één van de wereld was tweemaal niet binnen vijf beurten uit waardoor Smith direct kon breaken en er 2-0 in het voordeel van ‘Bully Boy’ op het scorebord stond. Middels een veertien en een dertiendarter maakte Van Gerwen gelijk om vervolgens via een 148-finish en een twaalfdarter 4-2 voor te komen. Smith (92.41 gemiddeld) stond erbij en keek ernaar en had totaal geen antwoord op de versnelling van Van Gerwen.

In de zevende leg stond Van Gerwen na vijf beurten op ‘slechts’ 116, maar Smith kon er niet van profiteren. Van Gerwen finishte vervolgens deze 116 door dubbel achttien te vinden; 5-2 in het voordeel van de Nederlander. Smith zag de bui op dat moment al wel hangen en wist dat wedstrijd beslist was in het voordeel van de Nederlander. Ondanks dat de strijd was gestreden, noteerde Van Gerwen nog een elfdarter voor 6-2 om de wedstrijd via een keurige 107-finish in het slot te gooien.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Marnix Rutgers

1 'Diesel' Van Gerwen walst over Smith

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken