/ Nieuws

Van Gerwen wint ondanks stroeve start

Premier League

22-3-2018 21:58

Michael van Gerwen is na de zevende speelronde de enige koploper in de Premier League. De Nederlander versloeg Michael Smith, de andere lijstaanvoerder, met ruime cijfers: 7-2.

‘Mighty Mike’ kende een slechte start. De nummer één van de wereld was tweemaal niet binnen vijf beurten uit waardoor Smith direct kon breaken en er 2-0 in het voordeel van ‘Bully Boy’ op het scorebord stond. Middels een veertien en een dertiendarter maakte Van Gerwen gelijk om vervolgens via een 148-finish en een twaalfdarter 4-2 voor te komen. Smith (92.41 gemiddeld) stond erbij en keek ernaar en had totaal geen antwoord op de versnelling van Van Gerwen.

In de zevende leg stond Van Gerwen na vijf beurten op ‘slechts’ 116, maar Smith kon er niet van profiteren. Van Gerwen finishte vervolgens deze 116 door dubbel achttien te vinden; 5-2 in het voordeel van de Nederlander. Smith zag de bui op dat moment al wel hangen en wist dat wedstrijd beslist was in het voordeel van de Nederlander. Ondanks dat de strijd was gestreden, noteerde Van Gerwen nog een elfdarter voor 6-2 om de wedstrijd via een keurige 107-finish in het slot te gooien.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Marnix Rutgers

1 'Diesel' Van Gerwen walst over Smith

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken