/ Nieuws

Van Barneveld doet uitstekende zaken

Premier League

22-3-2018 22:36

Raymond van Barneveld heeft zichzelf een gigantische dienst bewezen door ruim te winnen van Peter Wright. De vijfvoudig wereldkampioen meldt zich door deze overwinning in de top vier van de Premier League.

De in vormcrisis verkerende Wright kreeg direct een flinke klap te verwerken. De Schot miste vier pijlen op de dubbel in zijn eigen leg en zag Van Barneveld middels dubbel negen profiteren. ‘Barney’ verzilverde vervolgens deze break door in zijn eigen leg 86 uit te gooien via dubbel zeven. Wright wist in de derde leg op het scorebord te komen, maar moest wel met lede ogen aanzien hoe Van Barneveld in de vijfde leg opnieuw brak door wel binnen vijf beurten uit te zijn, 4-1 in het voordeel van de Nederlander.

Door een twaalfdarter en een 82-finish op dubbel twintig werd de tweede break verzilverd door ‘RVB’ die afsloot met een gemiddelde van net onder de 100. Middels een 70 en een 72-finish koerste Van Barneveld uiteindelijk af op een  7-1 overwinning.

Door deze overwinning is Van Barneveld zeker van twee avonden Premier League in Ahoy. Volgende week neemt de Nederlander het op tegen zijn landgenoot Michael van Gerwen.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken