/ Nieuws

Van Barneveld doet uitstekende zaken

Premier League

22-3-2018 22:36

Raymond van Barneveld heeft zichzelf een gigantische dienst bewezen door ruim te winnen van Peter Wright. De vijfvoudig wereldkampioen meldt zich door deze overwinning in de top vier van de Premier League.

De in vormcrisis verkerende Wright kreeg direct een flinke klap te verwerken. De Schot miste vier pijlen op de dubbel in zijn eigen leg en zag Van Barneveld middels dubbel negen profiteren. ‘Barney’ verzilverde vervolgens deze break door in zijn eigen leg 86 uit te gooien via dubbel zeven. Wright wist in de derde leg op het scorebord te komen, maar moest wel met lede ogen aanzien hoe Van Barneveld in de vijfde leg opnieuw brak door wel binnen vijf beurten uit te zijn, 4-1 in het voordeel van de Nederlander.

Door een twaalfdarter en een 82-finish op dubbel twintig werd de tweede break verzilverd door ‘RVB’ die afsloot met een gemiddelde van net onder de 100. Middels een 70 en een 72-finish koerste Van Barneveld uiteindelijk af op een  7-1 overwinning.

Door deze overwinning is Van Barneveld zeker van twee avonden Premier League in Ahoy. Volgende week neemt de Nederlander het op tegen zijn landgenoot Michael van Gerwen.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Marnix Rutgers

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken