/ Nieuws

Anderson stelt Glasgow niet teleur

Premier League

22-3-2018 23:18

De zevende ronde in de Premier League kende weinig tot geen spannende wedstrijden. Cross en Gurney wonnen ruim van hun tegenstanders, terwijl Gary Anderson na de eerste twee legs nooit meer echt in gevaar kwam.

Anderson toont vorm
In een goede wedstrijd heeft Gary Anderson zijn plicht gedaan voor het Schotse publiek. 'The Flying Scotsman' won met 7-4 van de Australiër Simon Whitlock. De Schotse troef kwam 2-1 voor via een keurige 101-finish om de leg die volgde de Australiër te breaken middels een twaalfdarter. Deze break voorsprong bleek uiteindelijk het verschil te zijn tussen beide kemphanen. Ondanks dat Whitlock een gemiddelde van ruim boven de 100 noteerde (104.13) lukte het de excentriek Australiër niet om een leg tegen de darts in te pakken. Dit kwam omdat de voormalig wereldkampioen telkens in zijn eigen legs binnen vijf beurten uit was. Anderson, 102.57 gemiddeld en 50% op zijn dubbels, gooide de wedstrijd uiteindelijk middels een veertiendarter en dubbel zestien in het slot.

Cross maakt geen fout
Rob Cross had het één leg lastig met Gerwyn Price. De Engelsman was in zijn eerste leg niet binnen vijf beurten uit waardoor de Welshman profiteerde. Echter was het Cross die vanaf dat moment  bepaalde wat er gebeurde op het podium. ‘Voltage’ maakte gelijk door gestuntel van Price op de dubbels, de voormalig rugbyspeler had aan drie pijlen voor 40 niet genoeg. Cross kwam vervolgens via een heerlijke 143-finish 2-1 voor om een leg later 81 met twee pijlen uit te gooien voor de break. Price, die vooral druk was met het publiek, was in geen velden en wegen te bekennen. Uiteindelijk won de Engelsman (102.57 gemiddeld) met 7-1.

Gurney pakt belangrijke punten
Daryl Gurney zal met veel genoegdoening terugkijken op zijn optreden in Glasgow. De Noord-Ier won met 7-3 van directe concurrent Mensur Suljovic. Tot 3-3 gingen beide spelers gelijk op en waren de toeschouwers getuigen van een goede wedstrijd. Suljovic had telkens meer moeite om zijn leg te behouden, maar werd niet gebroken. Echter gaf Gurney na 3-3 geen leg meer weg. De winnaar van de World Grand Prix gunde de man uit Oostenrijk geen pijl meer op een dubbel en liep uiteindelijk uit naar een 7-3 overwinning. Door deze overwinning staat Gurney twee punten boven de degradatiezone. Suljovic heeft evenveel punten als de nummer negen Peter Wright.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken