/ Nieuws

Belfast weer het toneel van ruime zege MVG

Premier League

29-3-2018 21:53

Michael van Gerwen heeft net als vorig jaar in Belfast met 7-2 gewonnen van Raymond van Barneveld. De twee Nederlandse toppers waren vier legs in evenwicht, maar daarna profiteerde Van Gerwen van gemiste dubbels van Barney en liep hij uit naar een ruime zege.

Spektakel gegarandeerd bij de onderlinge ontmoetingen tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Ook deze keer stelden de twee dartstoppers die Nederland rijk is niet teleur. In de eerste vier legs toonden beide spelers aan in vorm te zijn. Ze hielden hun eigen legs met goed spel en een 132-finish op de bullseye van MVG was het absolute hoogtepunt. In leg vijf leek hier geen verandering in te komen, maar uit het niets miste Van Barneveld zes darts op een dubbel. Van Gerwen maakte daar dankbaar gebruik van en pakte de break.

Dat was meteen een tik voor de vijfvoudig wereldkampioen. De gemiste dubbels leken invloed te krijgen op het spel van Van Barneveld, want het liep meteen minder bij de Hagenaar. Hij miste twee kleine kansjes om de break terug te pakken en moest daarna nog een eigen leg afgeven, waardoor Van Gerwen op 6-2 stond en de overwinning voor het grijpen had. In de negende leg kreeg Van Barneveld nog één kans om in ieder geval nog een derde leg op het scorebord te zetten, maar ook daar werkte Mighty Mike niet aan mee. Hij gooide een goede leg en sloot die af met het gooien van de dubbel zestien, waardoor de kale sloopkopgel een ruime 7-2 overwinning op zijn landgenoot liet noteren.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken