/ Nieuws

Belfast weer het toneel van ruime zege MVG

Premier League

29-3-2018 21:53

Michael van Gerwen heeft net als vorig jaar in Belfast met 7-2 gewonnen van Raymond van Barneveld. De twee Nederlandse toppers waren vier legs in evenwicht, maar daarna profiteerde Van Gerwen van gemiste dubbels van Barney en liep hij uit naar een ruime zege.

Spektakel gegarandeerd bij de onderlinge ontmoetingen tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Ook deze keer stelden de twee dartstoppers die Nederland rijk is niet teleur. In de eerste vier legs toonden beide spelers aan in vorm te zijn. Ze hielden hun eigen legs met goed spel en een 132-finish op de bullseye van MVG was het absolute hoogtepunt. In leg vijf leek hier geen verandering in te komen, maar uit het niets miste Van Barneveld zes darts op een dubbel. Van Gerwen maakte daar dankbaar gebruik van en pakte de break.

Dat was meteen een tik voor de vijfvoudig wereldkampioen. De gemiste dubbels leken invloed te krijgen op het spel van Van Barneveld, want het liep meteen minder bij de Hagenaar. Hij miste twee kleine kansjes om de break terug te pakken en moest daarna nog een eigen leg afgeven, waardoor Van Gerwen op 6-2 stond en de overwinning voor het grijpen had. In de negende leg kreeg Van Barneveld nog één kans om in ieder geval nog een derde leg op het scorebord te zetten, maar ook daar werkte Mighty Mike niet aan mee. Hij gooide een goede leg en sloot die af met het gooien van de dubbel zestien, waardoor de kale sloopkopgel een ruime 7-2 overwinning op zijn landgenoot liet noteren.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Guy Habets

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken