/ Nieuws

Price overleeft schifting niet

Premier League

29-3-2018 23:22

Gerwyn Price eindigt definitief bij de laatste twee spelers in de Premier League. De Welshman had een punt nodig om uitzicht te houden op een verlengd verblijf in de lucratieve dartscompetitie, maar hij verloor met ruime cijfers van Michael Smith: 7-2. Peter Wright en Mensur Suljovic bepalen volgende week in Liverpool wie er verder mag in de Premier League.

Price officieel gedegradeerd, Gurney krijgt het thuispubliek op de banken
The Iceman wist vooraf dat hij goed moest spelen om de in vorm verkerende Smith te kunnen kloppen, maar daar slaagde Price zeker niet in. Tot 2-2 ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna was het vooral Price die de wedstrijd weggaf. Bullyboy hoefde niet briljant te spelen, maar wist toch vijf legs op rij te winnen. Daarbij gooide de Engelsman in de zevende leg ook nog eens een mooie 160-finish. Smith blijft daardoor meedoen in de bovenste gelederen, terwijl Price volgende week zijn laatste wedstrijd in de Premier League van 2018 speelt.
Rob Cross bleef in de openingsfase opvallend koel. In zijn eigen legs gaf hij niets weg, de Engelsman brak Gurney vroeg en hij gaf Superchin, die het publiek constant bleef opzwepen, in het middenstuk van de wedstrijd geen kans om de break terug te winnen. Pas in de achtste leg had Gurney het initiatief in de leg van Voltage en dat betekende meteen de 4-4. Cross was daarmee de controle over de wedstrijd kwijt, want Gurney zette hem een leg later op achterstand. Hij hield met een knappe 119-finish zijn leg en de Noord-Ier kwam ook met 6-5 voor. Cross begon de twaalfde leg voor een punt, maar dat liep anders. Voltage raakte geen triple, waardoor Gurney het uitzinnige Noord-Ierse publiek op de valreep een schitterende zege schonk.

Erop of eronder op Judgement Night voor Wright en Suljovic
Na de finaleplaats voor Wright in het eerste Euro Tour-toernooi in Leverkusen leek het spreekwoordelijke lek boven bij Snakebite, maar in de wedstrijd tegen Simon Whitlock was nog wel te zien dat het niet van harte gaat. Wright had moeite om de triples te vinden en was zichtbaar gefrustreerd over zijn eigen spel, maar bleef in de eerste vijf legs wel bij. In leg zes sloeg Whitlock een gaatje, dat hij twee legs later verzilverde. Met een 124-finish kwam hij op een 6-3 voorsprong, maar Snakebite gaf zich niet gewonnen. Een finish van 120 onder immense druk met Whitlock op matchpoint bezorgde hem toch nog een opening. Die kans pakte Wright met beide handen aan, want in de twaalfde en laatste leg pakte hij toch nog een enorm belangrijk punt.
Voor Mensur Suljovic wordt het in Liverpool dus erg spannend. De Oostenrijker verloor in een gelijk opgaande wedstrijd met 7-5 van Gary Anderson, die constant een break in zijn voordeel had. Die pakte hij al direct in de eerste leg van de wedstrijd, maar The Gentle trok de stand na zes legs weer gelijk. The Flying Scotsman was daar niet van onder de indruk. Hij snoepte meteen weer een leg van Suljovic af en verzilverde die break met een heerlijke 124-finish op de bullseye. Deze finish bleek uiteindelijk een tik te veel voor Suljovic, die geen gelijkspel meer kon afdwingen. Daardoor staat Suljovic één punt achter op Wright en heeft hij in Liverpool minimaal een punt nodig tegen Michael van Gerwen om zijn verblijf in de Premier League te kunnen verlengen. Wright treft Gurney en is bij een overwinning op de Noord-Ier zeker van het ontlopen van degradatie.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Guy Habets

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken