/ Nieuws

Cross wint topper van Smith

Premier League

13-4-2018 00:30

Rob Cross heeft voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van Michael Smith. De wereldkampioen startte de wedstrijd op een heerlijke manier, met een 180-er en een 107-finish in de eerste leg. Maar nadat hij zijn eigen leg behield voor de 2-0 voorsprong zag hij Smith drie legs op rij pakken. Toch liet ‘Voltage’ zien dat hij een goede kans maakt op een playoff plek: hij pakte vier legs op rij en had al snel het eerste punt te pakken (6-3). Nadat Cross tops miste voor de wedstrijd zag hij Smith terug komen tot 6-5. De zege kwam echter niet meer in gevaar, want nadat Cross zijn vierde 180-er van de wedstrijd gooide zorgde een 48-finish voor de 7-5 overwinning.

Michael van Gerwen pakte voor de achtste week op rij de volle buit. In zijn 100e Premier League wedstrijd had hij het aanvankelijk moeilijk met Simon Whitlock, maar nadat ‘The Wizard’ de eerste leg op zijn naam schreef kon hij in het vervolg van de wedstrijd geen leg meer pakken. Met name de 106-finish van Van Gerwen met Whitlock op 15 zorgde voor een tik van de Nederlander aan het adres van de Australiër. Van Gerwen gooide in de zesde leg nog een mooie 121-finish en eindigde de wedstrijd twee legs later met een 16-finish: 7-1.

Ook Gary Anderson kende een prima avond in Sheffield. De Schot nam het op tegen Peter Wright en brak zijn landgenoot in de tweede leg met een heerlijke 144-finish. Na een 5-0 achterstand mocht Wright nog wel twee legs pakken, maar het was Anderson die een ruime 7-2 overwinning op het bord zette.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken