/ Nieuws

Wright krijgt Ahoy stil

Premier League

19-4-2018 19:00

Michael van Gerwen slaagde er voor eigen publiek niet in om een overwinning te behalen. Peter Wright pakte vrijwel iedere kans die hij kreeg en ging er verrassend met de 7-5 zege vandoor in Ahoy. Raymond van Barneveld zette de hal in Rotterdam wel op zijn kop met een prima 7-3 zege op Simon Whitlock.

Onder luide aanmoedigingen van het Nederlandse publiek deelden de nummer één en de nummer twee van de wereld de eerste twee legs, maar daarna was het Mighty Mike die de eerste klap leek uit te delen. Hij kreeg drie darts om Wright van zijn leg te beroven, maar liet de kansen op dubbel achttien liggen. De opgeluchte Snakebite kon zijn eigen leg houden en was daarna op oorlogspad. De kleurrijke Schot won door goed te finishen drie legs op rij en kwam even later met een knappe 12-darter zelfs op een 5-2 voorsprong. Ondersteund door zijn eigen publiek kwam Van Gerwen toch weer terug in de wedstrijd. Hij gooide drie ijzersterke legs, kwam met onder anderen een 148-finish op 5-5 en leek toch nog op weg naar de zege. Daar stak Wright echter een stokje voor. Snakebite hield zijn eigen leg en in de twaalfde leg lukte het hem ook nog om een aantal mindere beurten van MVG af te straffen. Hij nam het initiatief over en voltooide op dubbel twaalf een zege in het hol van de leeuw.

Van Barneveld ging gedragen door zijn eigen Ahoy uitstekend van start tegen Simon Whitlock. De vijfvoudig wereldkampioen gooide zich met behulp van twee veertiendarters al gauw naar een 3-0 voorsprong en een monsterzege op The Wizard leek in de maak. De stoïcijnse Australiër laat zich echter niet zo gauw gek maken en ook nu kwam Whitlock in de wedstrijd. Hij hield zijn eigen legs binnenboord, maar slaagde er in de legs van Van Barneveld niet in om het Barney echt lastig te maken. Die had op zijn beurt aan solide spel genoeg om zijn voorsprong intact te houden en met het gooien van een prima 64-finish kwam hij op matchpoint: 6-3. De tiende leg werd nog wel begonnen door Whitlock, maar met een maximale score pakte Barney direct het initiatief. Dat stond hij ook niet meer af, want met een elfdarter zette hij Ahoy definitief op zijn kop.

Rob Cross zal met gemengde gevoelens terug kijken op zijn eerste avond in Rotterdam. De wereldkampioen was in zijn eerste wedstrijd nog met 7-4 te sterk voor de Noord-Ier Daryl Gurney, maar moest later op de avond in Gary Anderson zijn meerdere erkennen. Tegen Gurney kwam ‘Voltage’ met 5-0 voor, echter zag de Engelsman ‘Superchin’ nog verrassend dichtbij komen. Mede dankzij een 120 en 138-finish kwam Gurney terug tot 6-4. Uiteindelijke gooide Cross (96.09 gemiddeld) de wedstrijd in het slot in de tiende leg door dubbel vier te vinden. De wedstrijd tegen Gary Anderson ging tot en met de vierde leg gelijk op, maar de Schot nam afstand in de vijfde door een twaalfdarter te noteren. Anderson verzilverde de break door 117 van het bord te gooien in de zesde leg. De Schot nam nog meer afstand door Cross vervolgens nogmaals te breaken in de zevende leg. Met 6-2 in het voordeel van ‘The Flying Scotsman’ was de wedstrijd gespeeld. Cross kwam nog terug tot 6-3, maar zag Anderson zegevieren door direct zijn eerste matchdart te benutten. Dat betekende de tweede overwinning van de avond voor de tweevoudig wereldkampioen, die in de openingswedstrijd zijn protegé Michael Smith al de voet dwarszette. Anderson maakte indruk met een gemiddelde van bijna 110 en zette Bullyboy met 7-2 aan de kant.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Guy Habets en Marnix Rutgers

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken