/ Nieuws

Gelijkspel niet genoeg voor Van Barneveld

Premier League

26-4-2018 23:32

Voor Raymond van Barneveld zijn de play-offs geen haalbare kaart meer. De vijfvoudig wereldkampioen kwam tegen Rob Cross niet verder dan een gelijkspel. ‘Barney’ begon scorend slecht aan de wedstrijd waardoor de Engelsman tegen de darts in op een 2-1 voorsprong kwam. Gedurende de wedstrijd kwam Van Barneveld scorend steeds beter in zijn ritme. ‘RVB’ noteerde zelfs een twaalfdarter door 129 op bull’s eye te finishen. Doordat de Nederlander meer trippels vond, creëerde ‘Barney’ mogelijkheden om terug te breaken, echter waren diverse darts op de dubbel niet aan de captain van de Barney Army besteed. Cross daarentegen had weinig pijlen nodig op zijn dubbels. ‘Voltage’ eindige de wedstrijd met dubbelpercentage van 66,67 procent. In de tiende leg bij een stand van 5-4 in het voordeel van de Engelsman kreeg Cross de mogelijkheid om een punt veilig te stellen, maar de wereldkampioen trok zijn dart onder de dubbel twintig. Van Barneveld profiteerde en maakte de break ongedaan om ook een derde leg rij te pakken en zodoende 6-5 in zijn voordeel te maken. In de Beslissende leg faalde Cross  niet. ‘Voltage’ liet na vier beurten 32 over en verzilverde direct zijn eerste kans op de dubbel: 6-6.

Van Gerwen blijft nummer één
Michael van Gerwen weet ‘weer’ wat winnen is. De Nederlander moest eerst nog genoegen nemen met een gelijkspel tegen de Noord-Ier Daryl Gurney, maar trakteerde Michael Smith aan het eind van de avond op een dikke nederlaag. Een getergde Van Gerwen begon grandioos aan de wedstrijd tegen Daryl Gurney. De Nederlander die zich sinds vandaag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen brak zijn opponent direct in de eerste leg door 130 uit te gooien. Middels een 74 en 121-finish kwam het fenomeen uit Vlijmen 3-2 voor, maar Gurney bleef bij de les. In de zesde leg wist de Noord-Ier zelfs terug te breaken door wel binnen vijf beurten uit te zijn en 76 van het bord te poetsen. In de zevende leg kwam ‘Superchin’ zelfs op voorsprong door een elfdarter te noteren. De zege leek echter naar de Nederlander te gaan in de negende leg. Van Gerwen brak Gurney om 5-4 te maken, maar de winnaar van de World Grand Prix gaf zich wederom niet gewonnen. De Noord-Ier kwam op gelijke hoogte door de Van Barneveld uit te gooien: trippel 20, trippel 20 en dubbel achttien om een leg later zelfs op een 6-5 voorsprong te komen. Een derde nederlaag op rij bleef de Nederlander bespaard want voor het sluiten van de markt vond Van Gerwen dubbel zestien waardoor hij een punt veiligstelde.

In zijn tweede wedstrijd van de avond nam ‘MVG’ het op tegen ‘Bully Boy’ Michael Smith die in zijn eerste wedstrijd in Manchester al had afgerekend met Peter Wright (7-1).Tegen Michael Smith zat Van Gerwen al heel snel op rozen. Van Gerwen (95 gemiddeld en 39% op zijn dubbels) liep makkelijk uit naar 6-0 en leek zijn tegenstander zelfs even op een zogenaamde whitewash te trakteren, Smith redde echter de eer door de zevende leg op zijn naam te schrijven. Door de ruime overwinning is het verschil tussen nummer één Van Gerwen en nummer twee Smith drie punten met nog twee wedstrijden te spelen.

Whitlock recht rug
Het Premier League seizoen van Simon Whitlock leek door zes nederlagen op rij als een nachtkaars uit te gaan, maar tegen de Schot Gary Anderson rechtte de Australiër zijn rug. ‘The Wizzard’ kwam 2-0 en 4-2 voor, maar zag Anderson tweemaal langszij komen. Bij een stand van 5-4 in het voordeel van Whitlock brak de Australiër opnieuw door 92 van het bord te gooien, singel twintig en tweemaal dubbel achttien werden geraakt. Bij een stand van 6-4 kreeg Whitlock zelfs een dart voor de wedstrijd, maar zijn eerste en tweede pijl blokkeerden de dubbel twintig. Aangezien Anderson op 135 stond, leek ‘The Wizzard’ terug te mogen komen, maar daar dacht de Schot anders over. Anderson vond singel bull, trippel twintig en bull’s eye om het publiek te trakteren op een beslissende leg. In deze decider was het Anderson die als eerst op een dubbel kwam, maar ‘The Flying Scotsman’ miste tops voor een 111-finish. Whitlock mocht door deze misser nogmaals aan de oche verschijnen om zijn derde matchdart te benutten.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Marnix Rutgers

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken