/ Nieuws

Van Gerwen op indrukwekkende wijze langs Cross

Premier League

04-5-2018 00:30

Michael van Gerwen heeft in de vijftiende speelronde laten zien dat hij nog altijd de beste darter van dit moment is. De nummer één van de wereld rekende op overtuigende wijze af met wereldkampioen Rob Cross.

‘Mighty Mike’ vloog uit de startblokken en kwam dankzij een gemiddelde van 120 op een 3-0 voorsprong. Pas na de vijfde leg van de avond kwam Cross voor het eerst op het scorebord. In de daaropvolgende leg gooide Van Gerwen de deur definitief dicht via een mooie 144 finish. Uiteindelijk stapte de Nederlander met een 7-2 zege van het podium, waarmee hij zijn koppositie verder verstevigt.

Smith geplaatst voor play-offs
Michael Smith heeft zich verzekerd van een plaats in de play-offs van de Premier League of Darts. ‘Bully Boy’ speelde met 6-6 gelijk tegen Daryl Gurney en kan hierdoor niet meer worden achterhaald door de Noord-Ier.

De verschillen tussen Smith en Gurney waren minimaal, wat ook terug is te zien in de gemiddelden: 99.99 om 99.36. Smith wist in het begin van de wedstrijd een break te forceren, maar zag ‘Superchin’ al snel langszij komen. Vanaf 4-4 viel er geen break meer te noteren, waardoor de twee heren genoegen moeten nemen met een puntendeling.

Gary Anderson kwam in actie tegen Raymond van Barneveld, waarvoor het doek vorige week al was gevallen. Desondanks wist ‘Barney’ het beste in zichzelf naar boven te halen en een uitstekende wedstrijd te spelen. De Nederlander kwam op een 6-1 voorsprong en wist uiteindelijk met 7-3 te winnen. Door deze nederlaag is Anderson nog niet zeker van een plaats in de play-offs. ‘The Flying Scotsman’ krijgt volgende week een nieuwe kans tegen Van Gerwen.

Wright wint staartduel van Whitlock
Het duel in de staart van de Premier League ging tussen Peter Wright en Simon Whitlock. ‘Snakebite’, die als hekkensluiter begon aan deze wedstrijd, start sterk en loopt snel uit naar een 5-2 voorsprong. Whitlock komt nog terug tot 5-4, maar verliest uiteindelijk met 7-4 van Wright.

Alle informatie over de wedstrijden die tijdens de eerste speelronde zijn gespeeld vind je terug in het Premier League toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende weken en de uitzendtijden. Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter: @RTL7Darts.

 

Door: Casper Timmers

1 VIDEO- Van Gerwen verslaat Cross
2 VIDEO- Van Barneveld wint van Anderson
3 Samenvatting week 14

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken