/ Nieuws

Van Gerwen vliegt naar de finale

Premier League

17-5-2018 21:48

Michael van Gerwen staat opnieuw in de finale van de Premier League. ‘Mighty Mike’ moest tijdens de halve finales afrekenen met wereldkampioen Rob Cross. Dankzij een sterk begin stond Van Gerwen al snel op een 5-1 voorsprong. Nadat Cross zich had teruggevochten naar 7-4, miste hij een pijl op tops voor 7-5. Vanaf dat moment was het weer Van Gerwen die de klok sloeg. Via een 128-finish kwam hij op matchpoint en drie legs later zorgde een 70-finish voor de 10-6 overwinning en de zesde finale op rij voor de Nederlander.

In die finale gaat Van Gerwen het opnemen tegen Michael Smith. De Engelsman staat daarmee voor het eerst in zijn carriere in de finale van een groot televisietoernooi. Met name de 180-ers (acht stuks) vlogen er lekker in bij de jongeman. Smith pakte een 4-1 voorsprong, maar zag Anderson terug komen tot 4-4. De voorsprong kon de Schot echter nooit pakken. Smith bleef lekker gooien en gaf een 7-4 voorsprong niet meer uit handen. Via tops haalde ‘Bullyboy’ de zege binnen waardoor hij nu al verzekerd is van 120 duizend Britse ponden.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken