/ Nieuws

Van Gerwen vliegt naar de finale

Premier League

17-5-2018 21:48

Michael van Gerwen staat opnieuw in de finale van de Premier League. ‘Mighty Mike’ moest tijdens de halve finales afrekenen met wereldkampioen Rob Cross. Dankzij een sterk begin stond Van Gerwen al snel op een 5-1 voorsprong. Nadat Cross zich had teruggevochten naar 7-4, miste hij een pijl op tops voor 7-5. Vanaf dat moment was het weer Van Gerwen die de klok sloeg. Via een 128-finish kwam hij op matchpoint en drie legs later zorgde een 70-finish voor de 10-6 overwinning en de zesde finale op rij voor de Nederlander.

In die finale gaat Van Gerwen het opnemen tegen Michael Smith. De Engelsman staat daarmee voor het eerst in zijn carriere in de finale van een groot televisietoernooi. Met name de 180-ers (acht stuks) vlogen er lekker in bij de jongeman. Smith pakte een 4-1 voorsprong, maar zag Anderson terug komen tot 4-4. De voorsprong kon de Schot echter nooit pakken. Smith bleef lekker gooien en gaf een 7-4 voorsprong niet meer uit handen. Via tops haalde ‘Bullyboy’ de zege binnen waardoor hij nu al verzekerd is van 120 duizend Britse ponden.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Stompé met Bosgenoegen kampioen van SuperLeague
Co Stompé kan weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Hij won namelijk met zijn team Bosgenoegen de SuperLeague, de hoogste dartscompetitie in Nederland.
Lees meer
Dit zijn de jongste PDC-winnaars in de geschiedenis
Harry Ward won afgelopen zondag de Players Championship 16 door Max Hopp te verslaan. De Engelsman behoort met die prestatie tot de top 5 jongste spelers met een PDC-titel op hun naam.
Lees meer
Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken