/ Nieuws

Fenomenale Van Gerwen wint oppermachtig Premier League

Premier League

17-5-2018 22:42

Michael van Gerwen is voor de vierde keer gekroond tot Premier League kampioen. In een fantastische finale was hij met ruime cijfers te sterk voor Michael Smith: 11-4.

Nadat de Nederlander een 4-1 voorsprong op het bord had gezet, miste zijn Engelse tegenstander tops om zijn eigen leg te behouden. Van Gerwen profiteerde en pakte een tweede break in de wedstrijd. Vanaf dat moment ging het gaf erop bij ‘Mighty Mike’: in no-time stond er een 8-1 voorsprong op het bord.

Michael Smith gooide vlak voor de pauze een knappe 125-finish, maar het was Van Gerwen die iedereen liet genieten van zijn goede spel. Na tien legs stond de Nederlander op een gemiddelde van ruim 122 en was hij dichtbij een wereldrecord. Dat record kwam er uiteindelijk niet; mede doordat hij er zelf teveel aan ging denken. Smith gooide nog een 104-finish, maar via een finish van 112 ging de titel voor het derde jaar op rij naar Michael van Gerwen.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Michel Mulders

1 Van Gerwen pakt camera:

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken