/ Nieuws

Fenomenale Van Gerwen wint oppermachtig Premier League

Premier League

17-5-2018 22:42

Michael van Gerwen is voor de vierde keer gekroond tot Premier League kampioen. In een fantastische finale was hij met ruime cijfers te sterk voor Michael Smith: 11-4.

Nadat de Nederlander een 4-1 voorsprong op het bord had gezet, miste zijn Engelse tegenstander tops om zijn eigen leg te behouden. Van Gerwen profiteerde en pakte een tweede break in de wedstrijd. Vanaf dat moment ging het gaf erop bij ‘Mighty Mike’: in no-time stond er een 8-1 voorsprong op het bord.

Michael Smith gooide vlak voor de pauze een knappe 125-finish, maar het was Van Gerwen die iedereen liet genieten van zijn goede spel. Na tien legs stond de Nederlander op een gemiddelde van ruim 122 en was hij dichtbij een wereldrecord. Dat record kwam er uiteindelijk niet; mede doordat hij er zelf teveel aan ging denken. Smith gooide nog een 104-finish, maar via een finish van 112 ging de titel voor het derde jaar op rij naar Michael van Gerwen.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Michel Mulders

1 Van Gerwen pakt camera:

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken