/ Nieuws

Geen verrassingen in Gelsenkirchen

German Darts Masters (WS)

25-5-2018 19:31

De eerste ronde van de German Darts Masters is zonder opvallende uitslagen verlopen. Geen enkele Duitse speler wist de kwartfinales te bereiken. Debutant Nico Kurz kwam nog het dichtst bij een overwinning: tegen Jamie Lewis kwam de jongeling op een 3-0 voorsprong, maar nadat hij een matchdart op de bulls-eye had gemist pakte Lewis alsnog de overwinning.

Raymond van Barneveld had weinig moeite met Manfred Bilderl. ‘Barney’ versloeg zijn Duitse tegenstander met 6-0 en gooide onderweg een 81-finish op de bulls-eye. In de kwartfinales treft hij Peter Wright, die met 6-1 te sterk was voor Dragutin Horvath.

Michael van Gerwen won met 6-4 van Max Hopp en noteerde een gemiddelde van ruim 106. Voor een plek in de halve finales gaat hij de strijd aan met Dimitri van den Bergh. De jonge Belg was veruit de sterkste speler in de eerste ronde: hij versloeg Martin Schindler met 6-0 en gooide een gemiddelde van bijna 110. Ook Gary Anderson maakte weer indruk: na een 2-0 achterstand tegen Gabriel Clemens won de Schot zes legs op rij. Hij besloot de wedstrijd met finishes van 167 en 104. 

German Darts Masters – Eerste ronde

Raymond van Barneveld 6-0 Manfred Bilderl
Jamie Lewis 6-5 Nico Kurz
Mensur Suljovic 6-2 Robert Marijanovic
Gary Anderson 6-2 Gabriel Clemens
Dimitri Van den Bergh 6-0 Martin Schindler
Michael van Gerwen 6-4 Max Hopp
Peter Wright 6-1 Dragutin Horvat
Rob Cross 6-4 Stefan Stoyke

Programma kwartfinales

Gary Anderson v Jamie Lewis
Michael van Gerwen v Dimitri Van den Bergh
Peter Wright v Raymond van Barneveld
Rob Cross v Mensur Suljovic

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken