/ Nieuws

Suljovic is de beste in Duitsland

German Darts Masters (WS)

26-5-2018 01:07

Mensur Suljovic heeft zich gekroond tot German Darts Master. Gedurende de avond ging de Oostenrijker steeds beter spelen en de finale tegen Dimitri van den Bergh was dan ook een vrij eenzijdig verhaal. ‘The Gentle’ sloeg direct een gaatje door 2-0 voor te komen middels een 109 en 100-finish. De Belg leek wat terug te doen door 2-1 te maken, maar het was vervolgens Suljovic die zijn voorsprong verder uitbouwde. Zowel op de dubbels als scorend was de Oostenrijker meerdere maatjes te groot voor zijn opponent. Tijdens de onderbreking was het verschil qua gemiddelde tussen beide spelers een kleine achttien punten, tekenend voor de wedstrijd. Ook na de pauze was het Suljovic die domineerde, de pijp was duidelijk leeg bij Van den Bergh. Uiteindelijk pakte Suljovic de titel door zijn tweede wedstrijdpijl op ‘The Mensur’ (dubbel veertien) te benutten.

Mensur Suljovic boekte zijn plek in de finale door in de halve eindstrijd vrij gemakkelijk af te rekenen met Peter Wright. De gefrustreerde Schot deed al vrij snel zijn beklag dat er tocht op het podium stond waar zijn pijlen dusdanige hinder van ondervonden. Hierdoor kwam Wright nooit in zijn ritme. Dit in combinatie met een sterk spelende Suljovic resulteerde al snel in een 6-0 voorsprong en uiteindelijk een gemakkelijke overwinning voor de Oostenrijker.

In de andere halve finale liep Dimitri van den Bergh eigenlijk de gehele wedstrijd achter Gary Anderson aan. Echter voor het sluiten van de markt dwong de Belg een beslissende leg af. Met Anderson op dubbel acht voor de wedstrijd toverde de jongeling 124 van het bord door met zijn derde pijl dubbel elf te raken. Vervolgens trok Van den Bergh de decider overtuigend naar zich toe, de troef uit Antwerpen had slechts elf pijlen nodig om de overwinning veilig te stellen.

Nederlanders strandden vroegtijdig
Dimitri van den Bergh had op het begin van de avond al  voor een sensatie gezorgd in Gelsenkirchen. De man uit Antwerpen was in de kwartfinale met ruime cijfers te sterk voor de nummer één van de wereld Michael van Gerwen. Bij een stand van 2-2 kreeg de Nederlander twee pijlen om Van den Bergh te breaken, maar ‘Mighty Mike’ liet deze mogelijkheden onbenut. De Belg pakte vervolgens zijn eigen leg om op stoïcijnse wijze uit te lopen naar de overwinning.
Ook voor Raymond van Barneveld was de kwartfinale het eindstation. In een ware thriller tegen Peter Wright, waarin hoge scores en gemiste dubbels elkaar opvolgden, trok de De Nederlander in de beslissende leg aan het kortste eind.

 

Kwartfinales
Gary Anderson 8-6 Jamie Lewis
Michael van Gerwen 3-8 Dimitri van den Bergh
Peter Wright 8-7 Raymond van Barneveld
Rob Cross 7-8 Mensur Suljovic

Halve Finales
Gary Anderson 7-8 Dimitri van den Bergh
Peter Wright 2-8 Mensur Suljovic

Finale
Dimitri van den Bergh 2-8 Mensur Suljovic

 

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken