/ Nieuws

Japan wint in mooi gevecht verrassend van Oostenrijk

PDC World Cup

31-5-2018 23:40

Haruki Muramatsu en Seigo Asada hebben voor een grote verrassing gezorgd op de eerste speeldag van de World Cup of Darts. Het Japanse duo was in een thriller met 5-4 te sterk voor het Oostenrijk van Mensur Suljovic.

Vooral Asada vloog uit de startblokken en wist zijn land via twee 180ers en drie finishes op een 3-1 voorsprong te brengen. Oostenrijk deed iets terug, maar kon niet voorkomen dat Japan op 4-2 kwam en een matchdart kreeg. Suljovic wist zijn land eigenhandig terug te brengen tot 4-4 en in de beslissende leg startte ‘the Gentle’ met 180. Toch was het Asada die via dubbel 10 de wedstrijd in het voordeel van Japan besliste.

Voor een plaats in de kwartfinale moet Japan zien af te rekenen met Canada. John Part, dit jaar nog kwartfinalist tijdens de UK Open, en zijn partner Dawson Murschell waren in de openingsronde een maatje te groot voor Italië: 5-1.

Australië imponeert tegen Hong Kong
Australië heeft een sterke indruk achter gelaten in de eerste ronde van de World Cup of Darts. Simon Whitlock en Kyle Anderson noteerden een gemiddelde van bijna 94 en wonnen met 5-1 van Hong Kong.

In de tweede ronde gaat Australië spelen tegen Spanje. Cristo Reyes en Antonio Alcinas waren in de openingsronde met 5-4 te sterk voor Rusland. De 39-jarige Alcinas was de grote man aan Spaanse zijde door een sensationele 136 finish te gooien in de beslissende leg van de wedstrijd.

Wales op sterke wijze voorbij Thailand
Ook Wales heeft goed gepresteerd in de eerste wedstrijd van het landentoernooi. De verliezend finalist van 2017, vertegenwoordigd door Gerwyn Price en Jonny Clayton, won in een mooi duel met 5-3 van Thailand. ‘The Iceman’ was belangrijk met twee finishes in de laatste twee legs van de partij.

Zaterdag gaat Wales spelen tegen Zwitserland, dat erg matig presteerde tegen China. Alexander Fehlmann en Andreas Bless noteerden een gemiddelde van slechts 67.40 en hadden geluk dat China slechts 2 van de 23 pijlen op de dubbels verzilverde. Hierdoor stapten de Zwitsers alsnog met een 5-2 zege van het podium.

Schotland maakt geen fout tegen Verenigde Staten
Peter Wright en Gary Anderson gingen vorig jaar nog verrassend in de eerste ronde onderuit, maar maakten ditmaal geen fout. Het als eerste geplaatste Schotland wist op degelijke wijze met 5-1 te winnen van de Verenigde Staten, waar Darren Young en Larry Butler in actie kwamen.

Schotland gaat in de tweede ronde spelen tegen Brazilië, dat net als vorig jaar de openingswedstrijd heeft gewonnen. Het duo Diogo Portela / Bruno Angel was met 5-1 te sterk voor Denemarken, dat vertegenwoordigd werd door de ervaren Per Laursen en Henrik Primdal.

Uitslagen World Cup of Darts - 1e ronde
Italië - Canada 1-5
Rusland - Spanje 4-5
Zwitserland - China 5-2
Denemarken - Brazilië 1-5
Wales - Thailand 5-3
Australië - Hong Kong 5-1
Schotland - Verenigde Staten 5-1
Oostenrijk - Japan 4-5

Alle informatie over de wedstrijden die in de eerste ronde zijn gespeeld, vind je terug in het World Cup of Darts toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

 

Door: Casper Timmers

 

1 VIDEO - Japan verrast Oostenrijk

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken