/ Nieuws

Nederland laat geen spaan heel van Gibraltar

PDC World Cup

02-6-2018 00:25

In de wedstrijd tussen Nederland en Gibraltar lieten Van Gerwen en Van Barneveld al snel zien dat ze tot een van de favorieten behoren van het toernooi. Met een gemiddelde van boven de 100 werd al snel duidelijk dat tegenstander Gibraltar er niet aan te pas zou komen. De score werd al direct geopend door een 160 finish van Mighty Mike. De overige legs werden vaak al beslist voordat Gibraltar überhaupt voor een dubbel mocht gooien. Uitslag: een 5-0 overwinning voor de Nederlanders.

In de tweede ronde nemen de Nederlanders het op tegen Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikanen Liam O’Brian en Dann Peterson namen het eerder op de avond op tegen Hongarije. Een partij die mede dankzij een 160 finish van O’Brian werd beslist met 3-5 in het voordeel van Zuid-Afrika.

Griekenland kan weinig tegenstand bieden tegen het duo uit Finland

Kim Viljanen en Marko Kantele zetten Griekeland in de partij van vrijdag relatief eenvoudig aan de kant. Op momenten dat het moest kon Griekenland de kansen op de dubbels niet verzilveren. Finland benutte deze kansen wel en door een knappe 112 finish van Marko Kantele in de zesde leg, mogen de Finnen na de 1-5 overwinning het gaan opnemen tegen Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts uit België.

De Belgen speelden vrijdagavond een echte thriller tegen Ierland. Na een slecht begin keken de Belgen al snel tegen een 0-3 achterstand aan. Een sterke 130 finish van Van den Bergh was een van de sleutelmomenten die België toch de 5-4 overwinning bezorgde.

Singapore naar tweede ronde door sterke dubbels

Paul en Harrith Lim hebben zich net als vorig jaar geplaatst voor de tweede ronde van de Betway World Cup of Darts. Na een 2-0 achterstand tegen Nieuw Zeeland wonnen de Singaporezen vier legs op rij en legden zo de basis voor de 4-5 overwinning tegen Warren Parry en Cody Harris.

Op zaterdag neemt het duo uit Singapore het op tegen Engeland. Rob Cross en Dave Chisnall kenden weinig problemen in de wedstrijd tegen Tsjechië. Door een gebrek aan focus bij de Engelsen, speelden de Tsjechen nog aardig mee in de wedstrijd, maar op de momenten dat het moest lieten Cross en Chisnall zien dat ze een van de favorieten zijn om het toernooi te winnen. De wedstrijd eindigde in een 5-3 overwinning voor Engeland.

Schindler goud waard voor Duitsland

In de eerste wedstrijd voor het thuis spelende team was Martin Schindler de man die bepalend was voor de 3-5 overwinning van Duitsland tegen Zweden. Waar Max Hopp vaak zorgde voor hoge scores was het Schindler die alle legs voor de Duitsers binnen wist te slepen.

Zaterdagavond neemt Duitsland het op tegen Noord-Ierland. Eerder op de avond waren het Daryl Gurney en Brendan Dolan die zich gelukkig mochten prijzen met een plek in de tweede ronde. Door een beslissende 101 finish van Daryl Gurney bogen de Noord-Ieren een 2-4 achterstand om in een 5-4 overwinning.

Uitslagen World Cup of Darts 1e ronde

Nieuw Zeeland – Singapore 4-5
Griekeland – Finland 1-5
Noord-Ierland – Polen 5-4
Hongarije – Zuid-Afrika 3-5
België – Ierland 5-4
Engeland – Tsjechië 5-3
Zweden – Duitsland 3-5
Nederland – Gibraltar 5-0

 

Alle informatie over de wedstrijden die in de eerste ronde zijn gespeeld, vind je terug in het World Cup of Darts toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

 

Door: Colin Noteboren

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken