/ Nieuws

Australië komt met de schrik vrij

PDC World Cup

02-6-2018 16:53

Australie heeft zich met moeite geplaatst voor de kwartfinale van de World Cup. De Aussies kwamen op achterstand, maar draaiden de wedstrijd toch nog om. Ook Wales had een comeback nodig om de laatste acht te halen na een nederlaag in de single van Gerwyn Price. Het koppel bracht toch nog redding voor het Welshe duo. Het als eerste geplaatste Schotland kende een eenvoudige middag. Gary Anderson en Peter Wright rekenden met 2-0 af met Brazilië. Ook Japan had aan twee zeges genoeg om Canada te kloppen.

Het als vierde geplaatste Australië keek na de eerste singlepartij tegen een achterstand aan. De Australische kopman Simon Whitlock miste net te veel dubbels en zag Cristo Reyes namens Spanje daar optimaal van profiteren. De rollen waren in de tweede singlepartij omgedraaid, met Kyle Anderson die te sterk was voor Antonio Alcinas en daarmee een koppel afdwong. Die koppelwedstrijd was ongemeen spannend, want er waren zeven legs nodig om een winnaar aan te wijzen. Dat werden uiteindelijk toch de Australiërs, die door een prima 70-finish van The Wizard alsnog de kwartfinale bereikten.

De Schotten brachten eerst Peter Wright op het podium, die tegenover Diogo Portela kwam te staan. De Braziliaanse kopman die fullprof probeert te worden won een legje tegen Snakebite, maar daar bleef het ook bij. De kompaan van Portela, Bruno Rangel, kreeg de ondankbare taak om tegen Gary Anderson een koppelwedstrijd af te dwingen. Daar kwam de Braziliaan geen moment bij in de buurt, want de tweevoudig wereldkampioen was simpelweg veel te goed. Na vier legs was ook de tweede singlewedstrijd en daarmee het Braziliaanse World Cup-avontuur afgelopen.

Al in de eerste wedstrijd van de middag leek een stunt van jewelste in de maak. Alexander Fehlmann rekende namens Zwitserland in de zevende en beslissende leg af met Gerwyn Price, waardoor de Zwitsers op 1-0 kwamen. Jonny Clayton herstelde de schade daarna eenvoudig, waardoor een koppelpartij beslissing moest brengen. Daarin kregen de Zwitsers nog de mogelijkheid om de eerste twee legs te winnen. Andreas Bless miste echter een aantal belangrijke dubbels. Van die opening maakten Price en Clayton gebruik, want ze klaarden het klusje met een 4-1 zege en gingen met de hakken over de sloot door.

De Japanners slaagden er wel in om hun tegenstanders zonder koppelwedstrijd terug te wijzen. De Canadezen, met John Part en Dawson Murschell in de gelederen, kwamen tekort tegen hun Aziatische tegenstanders. Part liet zich ondanks een sterk begin alsnog ringeloren door Seigo Asada, waarna de onervaren Murschell eenvoudig opgerold werd door Haruki Muramatsu.

Alle informatie over de wedstrijden vind je terug in het World Cup of Darts toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Door: Guy Habets

1 VIDEO - Australië op valreep langs Spanje

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken