/ Nieuws

Australië komt met de schrik vrij

PDC World Cup

02-6-2018 16:53

Australie heeft zich met moeite geplaatst voor de kwartfinale van de World Cup. De Aussies kwamen op achterstand, maar draaiden de wedstrijd toch nog om. Ook Wales had een comeback nodig om de laatste acht te halen na een nederlaag in de single van Gerwyn Price. Het koppel bracht toch nog redding voor het Welshe duo. Het als eerste geplaatste Schotland kende een eenvoudige middag. Gary Anderson en Peter Wright rekenden met 2-0 af met Brazilië. Ook Japan had aan twee zeges genoeg om Canada te kloppen.

Het als vierde geplaatste Australië keek na de eerste singlepartij tegen een achterstand aan. De Australische kopman Simon Whitlock miste net te veel dubbels en zag Cristo Reyes namens Spanje daar optimaal van profiteren. De rollen waren in de tweede singlepartij omgedraaid, met Kyle Anderson die te sterk was voor Antonio Alcinas en daarmee een koppel afdwong. Die koppelwedstrijd was ongemeen spannend, want er waren zeven legs nodig om een winnaar aan te wijzen. Dat werden uiteindelijk toch de Australiërs, die door een prima 70-finish van The Wizard alsnog de kwartfinale bereikten.

De Schotten brachten eerst Peter Wright op het podium, die tegenover Diogo Portela kwam te staan. De Braziliaanse kopman die fullprof probeert te worden won een legje tegen Snakebite, maar daar bleef het ook bij. De kompaan van Portela, Bruno Rangel, kreeg de ondankbare taak om tegen Gary Anderson een koppelwedstrijd af te dwingen. Daar kwam de Braziliaan geen moment bij in de buurt, want de tweevoudig wereldkampioen was simpelweg veel te goed. Na vier legs was ook de tweede singlewedstrijd en daarmee het Braziliaanse World Cup-avontuur afgelopen.

Al in de eerste wedstrijd van de middag leek een stunt van jewelste in de maak. Alexander Fehlmann rekende namens Zwitserland in de zevende en beslissende leg af met Gerwyn Price, waardoor de Zwitsers op 1-0 kwamen. Jonny Clayton herstelde de schade daarna eenvoudig, waardoor een koppelpartij beslissing moest brengen. Daarin kregen de Zwitsers nog de mogelijkheid om de eerste twee legs te winnen. Andreas Bless miste echter een aantal belangrijke dubbels. Van die opening maakten Price en Clayton gebruik, want ze klaarden het klusje met een 4-1 zege en gingen met de hakken over de sloot door.

De Japanners slaagden er wel in om hun tegenstanders zonder koppelwedstrijd terug te wijzen. De Canadezen, met John Part en Dawson Murschell in de gelederen, kwamen tekort tegen hun Aziatische tegenstanders. Part liet zich ondanks een sterk begin alsnog ringeloren door Seigo Asada, waarna de onervaren Murschell eenvoudig opgerold werd door Haruki Muramatsu.

Alle informatie over de wedstrijden vind je terug in het World Cup of Darts toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Door: Guy Habets

1 VIDEO - Australië op valreep langs Spanje

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken