/ Nieuws

Jeff Smith Noord-Amerikaans kampioen

U.S. Darts Masters

06-7-2018 01:28

Jeff Smith is de winnaar geworden van het North American Championship. Uit een deelnemersveld van acht spelers, die zich allen plaatsten via kwalificatietoernooien, bleef de voormalig Lakeside-finalist als winnaar over. Hiermee veroverde hij tevens een plek voor het aankomende WK.

Nadat Smith had afgerekend met Ross Snook en Danny Lauby, nam hij het in de finale op tegen John Norman Jr. ‘The Silencer’ miste in de eerste leg wat darts op de dubbel, maar kon zijn eigen leg wel binnen houden. Nadat ook de twee daaropvolgende legs met de darts meegingen, brak Smith zijn tegenstander met een 70-finish om een 3-1 voorsprong te pakken. 

Toch gaf Norman Jr. zich nog niet gewonnen: via een prima 14-darter brak hij terug, om er vervolgens 3-3 van te maken. De zevende leg werd een cruciale in de wedstrijd: na negen darts stond Norman Jr. op 84, maar een 121-finish op de bulls-eye zorgde ervoor dat Smith alsnog zijn eigen leg behield: 4-3.

De voormalig World Cup of Darts deelnemer Norman Jr. kreeg de kans om de stand andermaal gelijk te trekken, maar zeven missers op de dubbels zorgden ervoor dat Smith op één leg van de overwinning kon komen (5-3). Norman Jr. maakte het toch nog even spannend door opnieuw terug te breaken, maar een beslissende leg zat er niet meer in. De Canadees gooide nog wel een 180-er, maar zag Smith een 108-finish gooien op de titel op zijn naam te zetten: 6-4.

 

William Hill North American Championship 2018

 

Kwartfinales

John Norman Jr. 6-0 David Cameron

Dawson Murschell 6-3 DJ Sayre

Danny Lauby 6-4 Joseph Hufmann

Jeff Smith 6-5 Ross Snook

 

Halve finales

John Norman Jr. 6-5 Dawson Murschell

Jeff Smith 6-3 Danny Lauby

 

Finale

Jeff Smith 6-4 John Norman Jr.

 

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken