/ Nieuws

Historische zege Lam

Shanghai Darts Masters

14-7-2018 00:00

Royden Lam heeft een historische overwinning geboekt op Gary Anderson. De Aziaat versloeg tijdens de eerste ronde van de Shanghai Masters de tweevoudig wereldkampioen en werd daarmee de eerste Aziatische speler die een overwinning boekte in Shanghai. Vorig jaar vlogen namelijk alle Aziatische spelers er in de eerste ronde uit.

Lam pakte een 3-1 voorsprong tegen zijn Schotse tegenstander, maar zag Anderson via een finish van 70 terug komen tot 3-3. Dankzij een prachtige 140-finish kwam Lam twee legs later op matchpoint, maar opnieuw zag hij Anderson langszij komen. In de beslissende elfde leg zorgde uiteindelijk de dubbel acht ervoor dat Lam zich verrassend wist te plaatsen voor de kwartfinales. Daarin speelt hij morgen tegen Michael Smith. De Engelsman verloor geen leg in zijn wedstrijd tegen Xiao Chen Zong (6-0).

Michael van Gerwen begon de jacht op zijn tweede Shanghai Masters titel met een eenvoudige zege op Lihao Wen. De Aziaat mocht nog wel een leg pakken, maar zag ‘Mighty Mike’ mede dankzij een 170-finish de wedstrijd met 6-1 winnen. Tijdens de kwartfinales moet de Nederlander zien af te rekenen met Daryl Gurney, die eveneens met 6-1 wist te winnen.

 

21.co.uk Shanghai Masters

 

Eerste ronde

Gerwyn Price 6-2 Yuan Jun Liu

James Wade 6-0 Hai Long Chen

Rob Cross 6-0 Chen Gan Liu

Peter Wright 6-3 Seigo Asada

Michael Smith 6-0 Xiao Chen Zong

Daryl Gurney 6-1 Lourence Ilagan

Michael van Gerwen 6-1 Li Hao Wen

Gary Anderson 5-6 Royden Lam

 

Kwartfinales

Royden Lam v Michael Smith

Michael van Gerwen v Daryl Gurney

Rob Cross v James Wade

Peter Wright v Gerwyn Price

 

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken