/ Nieuws

Historische zege Lam

Shanghai Darts Masters

14-7-2018 00:00

Royden Lam heeft een historische overwinning geboekt op Gary Anderson. De Aziaat versloeg tijdens de eerste ronde van de Shanghai Masters de tweevoudig wereldkampioen en werd daarmee de eerste Aziatische speler die een overwinning boekte in Shanghai. Vorig jaar vlogen namelijk alle Aziatische spelers er in de eerste ronde uit.

Lam pakte een 3-1 voorsprong tegen zijn Schotse tegenstander, maar zag Anderson via een finish van 70 terug komen tot 3-3. Dankzij een prachtige 140-finish kwam Lam twee legs later op matchpoint, maar opnieuw zag hij Anderson langszij komen. In de beslissende elfde leg zorgde uiteindelijk de dubbel acht ervoor dat Lam zich verrassend wist te plaatsen voor de kwartfinales. Daarin speelt hij morgen tegen Michael Smith. De Engelsman verloor geen leg in zijn wedstrijd tegen Xiao Chen Zong (6-0).

Michael van Gerwen begon de jacht op zijn tweede Shanghai Masters titel met een eenvoudige zege op Lihao Wen. De Aziaat mocht nog wel een leg pakken, maar zag ‘Mighty Mike’ mede dankzij een 170-finish de wedstrijd met 6-1 winnen. Tijdens de kwartfinales moet de Nederlander zien af te rekenen met Daryl Gurney, die eveneens met 6-1 wist te winnen.

 

21.co.uk Shanghai Masters

 

Eerste ronde

Gerwyn Price 6-2 Yuan Jun Liu

James Wade 6-0 Hai Long Chen

Rob Cross 6-0 Chen Gan Liu

Peter Wright 6-3 Seigo Asada

Michael Smith 6-0 Xiao Chen Zong

Daryl Gurney 6-1 Lourence Ilagan

Michael van Gerwen 6-1 Li Hao Wen

Gary Anderson 5-6 Royden Lam

 

Kwartfinales

Royden Lam v Michael Smith

Michael van Gerwen v Daryl Gurney

Rob Cross v James Wade

Peter Wright v Gerwyn Price

 

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken