/ Nieuws

Eerste grote titel voor Smith

Shanghai Darts Masters

14-7-2018 23:30

Michael Smith heeft voor het eerst in zijn carrière een televisie-toernooi op zijn naam geschreven. Bullyboy klopte in de finale van de Shanghai Darts Masters landgenoot Rob Cross met overtuigende cijfers: 8-2.

De Engelsman uit St. Helens leek weinig last te hebben van zenuwen op weg naar zijn eerste World Series-titel. Hij zette Voltage binnen no-time op een 4-0 achterstand en behield ook na twee verloren legs op rij de rust. Smith bleef gedisciplineerd gooien, wist onderweg ook nog eens een 130-finish te gooien en had aan een gemiddelde van ruim 98 genoeg om de wereldkampioen te verslaan.

De enige Nederlandse troef op de Shanghai Darts Masters, Michael van Gerwen, moest in de halve finale verrassend zijn meerdere erkennen in Smith. Mighty Mike liet voor zijn doen veel kansen op een dubbel onbenut en zag daardoor Smith steeds verder uit het zicht verdwijnen. Na een 4-0 achterstand leek MVG helemaal terug in de wedstrijd toen hij in de zevende leg een 170-finish gooide en op 4-3 kwam, maar onze landgenoot slaagde er niet in om er op en er over te gaan. Gemiste dubbels braken Van Gerwen weer op en Bullyboy pakte de kansen met beide handen aan, waardoor Smith een knappe zege op de nummer één van de wereld liet noteren.

In de andere halve finale was Rob Cross een maatje te groot voor Peter Wright. Snakebite startte de wedstrijd voortvarend door twee legs op rij te winnen, maar zag Voltage toch weer langszij komen. In de achtste leg was het Cross die een leg tegen de darts in wist te winnen, nadat Wright tot drie keer toe verzuimd had een break te verzilveren. De Engelsman slaagde er wél in om die voorsprong vast te houden. De regerend wereldkampioen kwam 6-3 voor en zorgde er in zijn eigen legs voor dat Wright geen gevaar kon stichten. Daarmee speelde Cross de wedstrijd degelijk uit en was de 8-5 eindstand een feit.

De kwartfinales in Shanghai leverden weinig spektakel op. Alleen Cross en in mindere mate Van Gerwen lieten zien waar ze toe in staat zijn. Voltage liet in zijn wedstrijd tegen James Wade een gemiddelde van ruim 106 noteren en klopte The Machine daardoor met 8-3. Van Gerwen won met 8-4 van Daryl Gurney en tikte de 100 gemiddeld net niet aan. Met een 127-finish en een dubbelpercentage van 67 procent maakte hij zijn legs goed af, maar die scherpte liet hem een ronde later in de steek.

Shanghai Darts Masters
Kwartfinales

Royden Lam 5-8 Michael Smith
Michael van Gerwen 8-4 Daryl Gurney
Rob Cross 8-3 James Wade
Peter Wright 8-7 Gerwyn Price

Halve finales
Michael Smith 8-4 Michael Van Gerwen
Rob Cross 8-5 Peter Wright

Finale
Michael Smith 8-2 Rob Cross

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken