/ Nieuws

De Zwaan verrast met overwinning op topseed Van Gerwen

World Matchplay

22-7-2018 00:20

Jeffrey de Zwaan heeft op de eerste avond van de World Matchplay voor een sensationele overwinning gezorgd. 'The Black Cobra' was in de openingsronde met 10-6 te sterk voor Michael van Gerwen, de nummer één van de plaatsingslijst.

Het is niet de eerste keer dat De Zwaan op een televisietoernooi weet te winnen van 'MvG', die als grote favoriet stond aangeschreven voor de titel. Tijdens de UK Open was de 22-jarige darter uit Rijswijk ook al te sterk voor zijn zeven jaar oudere landgenoot.

Van Gerwen begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 2-0 voorsprong. In de laatste leg voor de eerste pauze moest de tweevoudig wereldkampioen een rebreak incasseren, waarna de wedstrijd tot 6-6 in evenwicht bleef. De daaropvolgende vier legs gingen allemaal de kant op van De Zwaan, die in de tweede ronde gaat spelen tegen Adrian Lewis.

De 29-jarige Van Gerwen krijgt volgend jaar een nieuwe kans om de World Matchplay voor de derde keer te winnen. De nummer één van de wereld won het toernooi in 2015 en 2016. Vorig jaar ging Van Gerwen in de kwartfinale onderuit tegen de latere winnaar, Phil Taylor.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

 

Door: Casper Timmers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken