/ Nieuws

De Zwaan verrast met overwinning op topseed Van Gerwen

World Matchplay

22-7-2018 00:20

Jeffrey de Zwaan heeft op de eerste avond van de World Matchplay voor een sensationele overwinning gezorgd. 'The Black Cobra' was in de openingsronde met 10-6 te sterk voor Michael van Gerwen, de nummer één van de plaatsingslijst.

Het is niet de eerste keer dat De Zwaan op een televisietoernooi weet te winnen van 'MvG', die als grote favoriet stond aangeschreven voor de titel. Tijdens de UK Open was de 22-jarige darter uit Rijswijk ook al te sterk voor zijn zeven jaar oudere landgenoot.

Van Gerwen begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 2-0 voorsprong. In de laatste leg voor de eerste pauze moest de tweevoudig wereldkampioen een rebreak incasseren, waarna de wedstrijd tot 6-6 in evenwicht bleef. De daaropvolgende vier legs gingen allemaal de kant op van De Zwaan, die in de tweede ronde gaat spelen tegen Adrian Lewis.

De 29-jarige Van Gerwen krijgt volgend jaar een nieuwe kans om de World Matchplay voor de derde keer te winnen. De nummer één van de wereld won het toernooi in 2015 en 2016. Vorig jaar ging Van Gerwen in de kwartfinale onderuit tegen de latere winnaar, Phil Taylor.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

 

Door: Casper Timmers

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken