/ Nieuws

Smith eenvoudig naar tweede ronde World Matchplay 2018

World Matchplay

22-7-2018 00:37

Zaterdag 21 juli zijn de eerste wedstrijden van de World Matchplay in Blackpool afgewerkt. Onder andere Michael Smith, de kersverse Shanghai Darts Masters kampioen, plaatste zich voor de tweede ronde.

'Bully Boy' was in de openingsronde gekoppeld aan Jonny Clayton. De partij ging in de openingsfase gelijk op, maar Smith wist uit te lopen naar een 5-2 voorsprong. Clayton maakte één break ongedaan, maar was niet bij machten om zich volledig terug te knokken in de wedstrijd. Smith, als negende geplaatst tijdens dit toernooi, schakelde vervolgens nog een tandje bij en won met 10-6.

Lewis vecht zich naar tweede ronde
Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis heeft zich ternauwernood geplaatst voor de laatste zestien in Blackpool. De 33-jarige Engelsman kwam op een 3-7 achterstand tegen James Wilson, die het naliet om de definitieve genadeklap uit te delen. 'Jackpot' gaf niet op en wist de wedstrijd alsnog naar zijn hand te zetten. Vanaf een 6-8 achterstand verloor hij geen leg meer, waardoor hij met een 10-8 zege van het podium stapte. In de tweede ronde wacht een ontmoeting met Jeffrey de Zwaan, die verrassend te sterk was voor topfavoriet Michael van Gerwen.

Chisnall te sterk voor Brown
Dave Chisnall zien we ook terug in de tweede ronde van de World Matchplay. 'Chizzy' keek in de beginfase tegen een 1-3 achterstand aan, maar vocht zich terug in de wedstrijd. Mede dankzij een 147- en 148-finish kwam Chisnall op een 4-3 voorsprong. Dit bleek het breekpunt in de wedstrijd, want vanaf 4-4 liep de nummer acht van de wereld gemakkelijk uit naar een 10-4 overwinning.

Uitslagen World Matchplay - 1e ronde
Adrian Lewis - James Wilson 10-8
Dave Chisnall - Keegan Brown 10-4
Michael van Gerwen - Jeffrey de Zwaan 6-10
Michael Smith - Jonny Clayton 10-6

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

 

Door: Casper Timmers

1 Lewis knokt zich terug en verslaat Wilson
2 Chisnall gemakkelijk langs Brown

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken