/ Nieuws

Gurney wint thriller van West

World Matchplay

22-7-2018 20:20

Daryl Gurney heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de tweede ronde van de World Matchplay. De nummer vijf van de wereld leek het toernooi al na de eerste ronde te moeten verlaten, maar dankzij tegenstander Steve West staat hij alsnog bij de laatste zestien: 12-10.

 

Het werd een wedstrijd die lang gelijk op ging. Na veertien legs stond er 7-7 op het bord, nadat beide spelers één keer de leg van de tegenstander hadden gewonnen. Via een mooie 108-finish kwam West op 8-7, waarna hij Gurney wist te breaken om op één leg van de zege te komen (9-7). Zonder al teveel moeite leek de Engelsman de overwinning binnen te halen, want na negen darts stond hij op tops. Maar doordat hij vervolgens zeven matchdarts miste, kon Gurney zijn tegenstander alsnog terug breaken: 9-8.

 

Ook in de daaropvolgende leg kreeg West de kans om de zege te pakken, maar opnieuw waren drie matchdarts niet aan hem besteed. Gurney gooide vervolgens een knappe 71-finish, waardoor de wedstrijd in ‘overtime’ ging. Ditmaal wist West de dubbel wél te gooien, waardoor hij opnieuw op één leg van de tweede ronde kwam. Maar nadat hij tops miste voor een 104-finish (zijn elfde gemiste matchdart), gooide Gurney een fantastische 92-finish op de bulls-eye voor 10-10.

 

Vanaf dat moment leek West definitief geknakt: Gurney pakte de leg van zijn tegenstander en kwam daarmee voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. In de 22e leg miste West nog twee darts om de stand opnieuw gelijk te trekken, waarna Gurney via de dubbel zestien zijn tweede ronde plek alsnog veilig wist te stellen: 12-10.

 

Joe Cullen wist zonder al teveel problemen zijn duel tegen Gerwyn Price te winnen. Price, die last had van een achillespees blessure, kwam in rap tempo op een 6-0 achterstand. En als klap op de vuurpijl gooide Cullen vervolgens een 170-finish voor de 7-0 voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd gingen alle legs met de darts mee, waardoor Cullen een 10-3 overwinning op zijn naam mocht zetten.

 

Ook Darren Webster en Ian White wisten zich voor de tweede ronde te plaatsen. Webster stond tegen Steve Lennon constant op voorsprong en mede door een 124-finish won hij de partij met 10-6. White kwam tegen Max Hopp op een 4-3 achterstand, maar draaide de stand vervolgens om naar een 8-4 voorsprong. Met name de finishes van ‘Diamond’ (64, 78, 60, 8, 109 en 154) waren bijzonder sterk. Bij een stand van 9-6 miste White twee matchdarts, maar een leg later was de 10-7 overwinning een feit.

 

BetVictor World Matchplay – Eerste ronde

 

Middagsessie

Darren Webster 10-6 Steve Lennon

Ian White 10-7 Max Hopp

Gerwyn Price 3-10 Joe Cullen

Daryl Gurney 12-10 Steve West

 

Programma avondsessie

Mensur Suljovic v Steve Beaton

Gary Anderson v Stephen Bunting

Rob Cross v Mervyn King

Raymond van Barneveld v Kyle Anderson

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Michel Mulders

1 VIDEO - Ontknoping Gurney-West

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken