/ Nieuws

Favorieten maken hun rol waar op de World Matchplay

World Matchplay

23-7-2018 00:44

De derde sessie van de eerste ronde van de World Matchplay werd afgetrapt met een partij tussen Mensur Suljovic en Steve Beaton.

De Oostenrijker begon goed aan de partij door Beaton te breaken in de eerste leg. Beaton kon de eerste legs nog goed meekomen maar na de 3-2 voorsprong voor Suljovic, kwam de Engelsman er niet meer aan te pas. Na uitstekende darts werkte de Oostenrijker zich op naar een 9-4 voorsprong. De wedstrijd in het slot gooien bleek nog een lastige opgave voor ‘The Gentle’. Na het missen van meerdere matchdarts liet hij Beaton terugkomen tot 9-6. Na het missen van 9 pijlen voor de wedstrijd, trok Suljovic de overwinning toch over de streep door een 36 finish te gooien. Uitslag 10-6

 

Gary Anderson heeft een flinke kluif aan Bunting

In de wedstrijd tussen Anderson en Bunting vonden beide spelers het lastig om hun eigen leg te houden. Pas in de vierde leg was het Bunting die zijn eerste leg wist te behouden om zo op een 3-1 voorsprong te komen. De Schot en Engelsman waren lang aan elkaar gewaagd. Anderson kwam pas in de elfde leg voor het eerst op een voorsprong. ‘The Bullet’ haakte nog aan door 6-6 te maken, maar via een finish op tops zette Anderson zich op een 7-6 voorsprong die hij daarna niet meer uit handen gaf. De wedstrijd eindigde in een 10-7 overwinning voor de Schot.

‘The Flying Scotsman’ mag zich gaan voorbereiden op de partij in de tweede ronde tegen Raymond van Barneveld

Rob Cross v Mervyn King

Mervyn King schoot in zijn eerste wedstrijd van de World Matchplay uit de startblokken. Via een 32 finish kwam ‘The King’ zelfs op een 1-3 voorsprong. Vanaf dat moment was de huidig Wereldkampioen wakker geschud. Met goed spel pakte Cross zelfs vier legs op rij en kwam zodoende op een 5-3 voorsprong. Vanaf dat moment leek het alsof King steeds meer moeite had met zijn concentratie waardoor Cross verder kon uitlopen. ‘Voltage’ deelde de nekslag uit met een 121 finish in de dertiende leg waarmee hij op een 8-5 voorsprong kwam. King kwam niet meer in zijn spel waardoor Cross de partij ogenschijnlijk makkelijk naar zich toe wist te trekken. Uitslag 10-5

 

Uitslagen

Mensur Suljovic v Steve Beaton 10-6

Gary Anderson v Stephen Bunting 10-7

Rob Cross v Mervyn King 10-5

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Colin Noteboren

1 Terugblik dag 2

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken