/ Nieuws

Favorieten maken hun rol waar op de World Matchplay

World Matchplay

23-7-2018 00:44

De derde sessie van de eerste ronde van de World Matchplay werd afgetrapt met een partij tussen Mensur Suljovic en Steve Beaton.

De Oostenrijker begon goed aan de partij door Beaton te breaken in de eerste leg. Beaton kon de eerste legs nog goed meekomen maar na de 3-2 voorsprong voor Suljovic, kwam de Engelsman er niet meer aan te pas. Na uitstekende darts werkte de Oostenrijker zich op naar een 9-4 voorsprong. De wedstrijd in het slot gooien bleek nog een lastige opgave voor ‘The Gentle’. Na het missen van meerdere matchdarts liet hij Beaton terugkomen tot 9-6. Na het missen van 9 pijlen voor de wedstrijd, trok Suljovic de overwinning toch over de streep door een 36 finish te gooien. Uitslag 10-6

 

Gary Anderson heeft een flinke kluif aan Bunting

In de wedstrijd tussen Anderson en Bunting vonden beide spelers het lastig om hun eigen leg te houden. Pas in de vierde leg was het Bunting die zijn eerste leg wist te behouden om zo op een 3-1 voorsprong te komen. De Schot en Engelsman waren lang aan elkaar gewaagd. Anderson kwam pas in de elfde leg voor het eerst op een voorsprong. ‘The Bullet’ haakte nog aan door 6-6 te maken, maar via een finish op tops zette Anderson zich op een 7-6 voorsprong die hij daarna niet meer uit handen gaf. De wedstrijd eindigde in een 10-7 overwinning voor de Schot.

‘The Flying Scotsman’ mag zich gaan voorbereiden op de partij in de tweede ronde tegen Raymond van Barneveld

Rob Cross v Mervyn King

Mervyn King schoot in zijn eerste wedstrijd van de World Matchplay uit de startblokken. Via een 32 finish kwam ‘The King’ zelfs op een 1-3 voorsprong. Vanaf dat moment was de huidig Wereldkampioen wakker geschud. Met goed spel pakte Cross zelfs vier legs op rij en kwam zodoende op een 5-3 voorsprong. Vanaf dat moment leek het alsof King steeds meer moeite had met zijn concentratie waardoor Cross verder kon uitlopen. ‘Voltage’ deelde de nekslag uit met een 121 finish in de dertiende leg waarmee hij op een 8-5 voorsprong kwam. King kwam niet meer in zijn spel waardoor Cross de partij ogenschijnlijk makkelijk naar zich toe wist te trekken. Uitslag 10-5

 

Uitslagen

Mensur Suljovic v Steve Beaton 10-6

Gary Anderson v Stephen Bunting 10-7

Rob Cross v Mervyn King 10-5

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Colin Noteboren

1 Terugblik dag 2

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken