/ Nieuws

Huybrechts weerstaat comeback Henderson in zinderend duel

World Matchplay

23-7-2018 22:21

 

In de laatste sessie van de eerste ronde was het Kim Huybrechts die in het begin van de wedstrijd over John Henderson heen walste. Henderson kwam pas op het scorebord toen ‘The Hurricane’ al op 3-0 stond. Huybrechts dankte zijn goede begin vooral aan hoge finishes. In de tweede leg gooide de Belg 128 uit en deed daar drie legs later nog een schepje bovenop met een 156-finish voor een 4-1 voorsprong.
Na het wervelende begin van Huybrechts beet Henderson van zich af. De schot produceerde net als de Belg mooie finishes. Een 104-finish en een 81-finish via bulls Eye, zorgde er zelfs voor dat ‘The Highlander’ weer terugkwam tot 6-6.

Vanaf dat moment hielden de mannen elkaar in evenwicht. Henderson dwong zelfs nog een verlenging af. In de laatste leg van de wedstrijd was het dan toch Kim Huybrechts die aan het langste eind trok. Via dubbel 8 maakte de Belg er 13-12 van en mag voor het eerst in zijn carrière naar de tweede ronde van de World Matchplay.

 

 

Simon Whitlock overrompelt Richard North

In de tweede partij van de avond was het Simon Whitlock die de vloer aanveegde met Richard North. De Engelsman kwam geen moment in zijn spel en stond binnen no-time op een 5-0 achterstand. Ondanks dat Whitlock niet zijn beste spel liet zien, lukte het North niet om überhaupt voor een dubbel te gooien.

Ook het tweede gedeelte van de wedstrijd was niet besteed aan ‘The Lionheart’. Pas toen het 8-0 voor Whitlock stond, mocht North voor het eerst aanleggen voor een dubbel. Deze kans benutte de Engelsman dan ook direct. De daaropvolgende leg wist hij Whitlock nog te breaken via tops maar daarna was het verzet gebroken. Whitlock sloot de wedstrijd af met Tops en stapte met 10-2 van het podium.

Uitslagen:
Kim Huybrechts v John Henderson 13-12

Simon Whitlock v Richard North 10-2

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Colin Noteboren

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken