/ Nieuws

Huybrechts weerstaat comeback Henderson in zinderend duel

World Matchplay

23-7-2018 22:21

 

In de laatste sessie van de eerste ronde was het Kim Huybrechts die in het begin van de wedstrijd over John Henderson heen walste. Henderson kwam pas op het scorebord toen ‘The Hurricane’ al op 3-0 stond. Huybrechts dankte zijn goede begin vooral aan hoge finishes. In de tweede leg gooide de Belg 128 uit en deed daar drie legs later nog een schepje bovenop met een 156-finish voor een 4-1 voorsprong.
Na het wervelende begin van Huybrechts beet Henderson van zich af. De schot produceerde net als de Belg mooie finishes. Een 104-finish en een 81-finish via bulls Eye, zorgde er zelfs voor dat ‘The Highlander’ weer terugkwam tot 6-6.

Vanaf dat moment hielden de mannen elkaar in evenwicht. Henderson dwong zelfs nog een verlenging af. In de laatste leg van de wedstrijd was het dan toch Kim Huybrechts die aan het langste eind trok. Via dubbel 8 maakte de Belg er 13-12 van en mag voor het eerst in zijn carrière naar de tweede ronde van de World Matchplay.

 

 

Simon Whitlock overrompelt Richard North

In de tweede partij van de avond was het Simon Whitlock die de vloer aanveegde met Richard North. De Engelsman kwam geen moment in zijn spel en stond binnen no-time op een 5-0 achterstand. Ondanks dat Whitlock niet zijn beste spel liet zien, lukte het North niet om überhaupt voor een dubbel te gooien.

Ook het tweede gedeelte van de wedstrijd was niet besteed aan ‘The Lionheart’. Pas toen het 8-0 voor Whitlock stond, mocht North voor het eerst aanleggen voor een dubbel. Deze kans benutte de Engelsman dan ook direct. De daaropvolgende leg wist hij Whitlock nog te breaken via tops maar daarna was het verzet gebroken. Whitlock sloot de wedstrijd af met Tops en stapte met 10-2 van het podium.

Uitslagen:
Kim Huybrechts v John Henderson 13-12

Simon Whitlock v Richard North 10-2

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Colin Noteboren

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken