/ Nieuws

Klaasen niet opgewassen tegen sterke Peter Wright

World Matchplay

24-7-2018 00:20

Jelle Klaasen nam het in de eerste ronde van de World Matchplay op tegen Peter Wright.
De laatstgenoemde begon het scherpst aan de wedstrijd. Zonder grote moeite zette ‘Snakebite’ de Nederlander op een 3-0 achterstand. In de vierde leg deed Jelle Klaasen voor het eerst zijn duit in het zakje. Via dubbel 2 kwam de Nederlander namelijk op 3-1. Dit bleek ook meteen de laatste keer dat Klaasen kon aanhaken bij Peter Wright. Met hoge scores en sterke finishes liep de Schot al snel uit naar een 6-1 voorsprong. De kleine kansen die de Nederlander kreeg, wist hij niet te benutten. Uiteindelijk pakte ‘The Cobra’ nog vier legs maar kwam niet meer in de buurt van de Schot. ‘Snakebite’ versloeg Klaasen uiteindelijk met 10-5.

Klaasen is de derde Nederlander die de World Matchplay moet verlaten in de eerste ronde. Michael van Gerwen moest zijn meerdere erkennen in Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena kwam eerder op de avond net te kort tegen James Wade.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Colin Noteboren

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken