/ Nieuws

De Zwaan wint op knappe wijze van Lewis

World Matchplay

24-7-2018 23:21

Jeffrey de Zwaan staat voor de eerste keer in zijn carrière in de kwartfinale van een groot PDC-toernooi. Na een verrassende zege op Michael van Gerwen, was 'The Black Cobra' ditmaal te sterk voor Adrian Lewis: 11-9.

Lewis, verliezend finalist in 2013, wist zijn eerste leg te houden, maar daarna werd het de wedstrijd van De Zwaan. De 22-jarige darter uit Leidschendam, die voor de eerste keer meedoet aan dit toernooi, speelde ijzersterk en liep uit tot een 5-1 voorsprong.

Deze voorsprong van twee breaks werd behouden tot 7-3, waarna Lewis terug wist te komen tot 7-5. Via een mooie 120-finish bracht De Zwaan het verschil weer op twee breaks en liep hij uit naar 10-6. Eén leg later kreeg 'The Black Cobra' zijn eerste matchdarts, maar drie pijlen op tops waren niet aan hem besteedt.

Tweevoudig wereldkampioen Lewis rook zijn kans en wist zijn spel naar een hoger niveau te tillen. 'Jackpot' kwam zelfs terug tot 10-9 en kreeg één pijl op bullseye om de stand volledig in evenwicht te brengen. Deze pijl werd gemist, waardoor De Zwaan een tweede kans kreeg om de partij in zijn voordeel te beslissen. Ditmaal was de Nederlander zijn zenuwen wel de baas en gooide op fantastische wijze 94 uit.

Voor een plaats in de halve finale van de World Matchplay moet De Zwaan zien af te rekenen met Dave Chisnall. De huidige nummer acht van de wereld bereikte de laatste acht dankzij een knappe zege op Michael Smith. Chisnall wist een 1-7 achterstand uiteindelijk om te buigen in een 11-8 overwinning.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

 

Door: Casper Timmers

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken