/ Nieuws

Chisnall wint na sensationele comeback van Smith

World Matchplay

25-7-2018 00:30

Dave Chisnall is door het oog van de naald gekropen in de tweede ronde van de World Matchplay. 'Chizzy' wist zich terug te vechten vanuit kansloze positie en de wedstrijd tegen Michael Smith alsnog te winnen: 11-8.

In een partij met twee gezichten was de eerste helft voor Smith. 'Bully Boy' begon sterk en wist de eerste drie legs in zijn voordeel te beslissen. Na het winnen van de vierde leg kwam Chisnall op het bord, maar het was Smith die uitliep naar een riante 7-1 voorsprong. De winnaar van de Shanghai Darts Masters had nog vier legs nodig om de wedstrijd te winnen.

Echter kwam op dit moment de ommekeer voor Chisnall. Mede dankzij een 128- en 148-finish wist de 37-jarige Engelsman terug te komen tot 7-7. De daaropvolgende twee legs gingen met de darts mee, waarna Chisnall zijn tegenstander nog tweemaal wist te breaken. Na het gooien een 60-finish is 'Chizzy' de eerste kwartfinalist van de World Matchplay 2018.

Cullen veel te sterk voor Gurney
Joe Cullen heeft voor de eerste keer in zijn carrière de kwartfinale van de World Matchplay bereikt. De 29-jarige Engelsman was met grote cijfers te sterk voor de hoger geklasseerde Daryl Gurney: 11-3.

'The Rockstar' begon sterk aan de partij door een 2-0 voorsprong te nemen, maar zag zijn tegenstander langszij komen. Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, waarna de daaropvolgende acht legs allemaal de kant op gingen van Cullen. Voor een plaats bij de laatste vier gaat de Engelsman spelen tegen Gary Anderson.

Uitslagen World Matchplay - 2e ronde
Dave Chisnall - Michael Smith 11-8
Daryl Gurney - Joe Cullen 3-11
Jeffrey de Zwaan - Adrian Lewis 11-9
Gary Anderson - Raymond van Barneveld 11-9

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

 

Door: Casper Timmers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken