/ Nieuws

Anderson in prachtige partij voorbij Van Barneveld

World Matchplay

25-7-2018 00:14

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken in Blackpool. In een mooie wedstrijd moest 'Barney' zijn meerdere erkennen in Gary Anderson. Het werd 11-9 voor de Schot.

Van Barneveld begon ijzersterk aan de wedstrijd en liep uit tot een 4-0 voorsprong. De Hagenaar kreeg zelfs kansen om de eerste pauze met 5-0 in te gaan, maar liet dit na. Na de pauze pakte Van Barneveld alsnog zijn vijfde leg, maar kon niet voorkomen dat Anderson terugkwam tot 5-4. Via een knappe 130-finish voor 6-4 behield 'Barney' zijn break voorsprong.

Na de tweede pauze gooide Anderson zijn turbo erop. Vanuit een 7-4 achterstand werkte de Schot zich naar een 8-7 voorsprong. Van Barneveld gaf echter niet op en maakte de break via een 76-finish ongedaan. Bij 9-9 wist Anderson opnieuw te breaken en dit bleek de definitieve beslissing. Via een 82-finish op de bull besliste 'The Flying Scotsman' de wedstrijd in zijn voordeel.

Ondanks zijn nederlaag verscheen Van Barneveld wel meteen voor de camera. ''Zo’n voorsprong zegt niets, je moet winnen'', aldus de 51-jarige Nederlander. ''De eerste zeven legs gingen goed, maar na de 4-1 gaat hij in zijn ritme spelen en kon ik hem niet meer bijbenen. Jammer, want ik voelde mij gewoon goed''.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

 

Door: Casper Timmers

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken