/ Nieuws

Anderson in prachtige partij voorbij Van Barneveld

World Matchplay

25-7-2018 00:14

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken in Blackpool. In een mooie wedstrijd moest 'Barney' zijn meerdere erkennen in Gary Anderson. Het werd 11-9 voor de Schot.

Van Barneveld begon ijzersterk aan de wedstrijd en liep uit tot een 4-0 voorsprong. De Hagenaar kreeg zelfs kansen om de eerste pauze met 5-0 in te gaan, maar liet dit na. Na de pauze pakte Van Barneveld alsnog zijn vijfde leg, maar kon niet voorkomen dat Anderson terugkwam tot 5-4. Via een knappe 130-finish voor 6-4 behield 'Barney' zijn break voorsprong.

Na de tweede pauze gooide Anderson zijn turbo erop. Vanuit een 7-4 achterstand werkte de Schot zich naar een 8-7 voorsprong. Van Barneveld gaf echter niet op en maakte de break via een 76-finish ongedaan. Bij 9-9 wist Anderson opnieuw te breaken en dit bleek de definitieve beslissing. Via een 82-finish op de bull besliste 'The Flying Scotsman' de wedstrijd in zijn voordeel.

Ondanks zijn nederlaag verscheen Van Barneveld wel meteen voor de camera. ''Zo’n voorsprong zegt niets, je moet winnen'', aldus de 51-jarige Nederlander. ''De eerste zeven legs gingen goed, maar na de 4-1 gaat hij in zijn ritme spelen en kon ik hem niet meer bijbenen. Jammer, want ik voelde mij gewoon goed''.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

 

Door: Casper Timmers

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken