/ Nieuws

Wright overtuigend voorbij Huybrechts

World Matchplay

26-7-2018 00:34

Peter Wright heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinales van de World Matchplay 2018. De nummer twee van de wereld, die een gemiddelde noteerde van ruim 105, was in een mooie wedstrijd te sterk voor Kim Huybrechts: 11-5.

Huybrechts ging met twee 180ers in zijn eerste leg fantastisch van start, maar kon niet voorkomen dat de daaropvolgende drie legs de kant op gingen van Wright. Tot 6-4 gingen de legs met de dart mee, waarna 'Snakebite' via twee nieuwe breaks de wedstrijd definitief in het slot gooide. Huybrechts wist nog één keer zijn eigen leg te houden en zag vervolgens toe hoe Wright de wedstrijd via dubbel 10 won.

Webster verrast Cross
Voor favoriet Rob Cross zit de World Matchplay erop. De nummer drie van de plaatsingslijst ging verrassend onderuit tegen de lager geklasseerde Darren Webster. Het werd 11-8 voor de 'Demolition Man'.

Cross was de gehele partij scorend de betere, maar kon niet voorkomen dat Webster als eerste een break plaatste. 'Voltage' brak meteen terug, waarna de partij tot 6-5 gelijk opging. Webster liep vervolgens uit naar een 9-6 voorsprong, die hij niet meer uit handen gaf. Na een 32-finish stapte hij met een zege op zak van het podium en staat de Engelsman voor het tweede opeenvolgende jaar in de kwartfinale van de World Matchplay.

Suljovic voorbij White
Mensur Suljovic heeft de favorietenrol waargemaakt in zijn wedstrijd tegen Ian White. De Oostenrijker startte sterk en liep na de eerste pauze snel uit naar een riante 7-2 voorsprong. White toonde veerkracht door zich terug te vechten tot 7-5, waarna Suljovic uitliep naar 9-5. De 47-jarige White kwam terug tot 9-8, maar kon niet voorkomen dat Suljovic de wedstrijd alsnog met 11-8 won.

Whitlock verslaat Wade
Simon Whitlock heeft zich als laatste speler geplaatst voor de kwartfinale van de World Matchplay. 'The Wizard' won enigszins verrassend van James Wade, die vooraf werd gezien als een van de outsiders voor de titel. Whitlock ging goed van start en wist direct op een 3-0 voorsprong te komen. Via een mooie 149-finish kwam Wade op het bord en kwam zelfs terug tot 3-2. Vanaf 6-4 was het toch Whitlock die uitliep naar 8-4. Wade was, mede door veel gemiste dubbels, niet meer in staat om de wedstrijd te kantelen en moest met 11-7 zijn meerdere erkennen in de 49-jarige Whitlock.

Uitslagen World Matchplay - 2e ronde
Simon Whitlock - James Wade 11-7
Mensur Suljovic - Ian White 11-8
Rob Cross - Darren Webster 8-11
Peter Wright - Kim Huybrechts 11-5

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

 

Door: Casper Timmers 

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken