/ Nieuws

Wright overtuigend voorbij Huybrechts

World Matchplay

26-7-2018 00:34

Peter Wright heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de kwartfinales van de World Matchplay 2018. De nummer twee van de wereld, die een gemiddelde noteerde van ruim 105, was in een mooie wedstrijd te sterk voor Kim Huybrechts: 11-5.

Huybrechts ging met twee 180ers in zijn eerste leg fantastisch van start, maar kon niet voorkomen dat de daaropvolgende drie legs de kant op gingen van Wright. Tot 6-4 gingen de legs met de dart mee, waarna 'Snakebite' via twee nieuwe breaks de wedstrijd definitief in het slot gooide. Huybrechts wist nog één keer zijn eigen leg te houden en zag vervolgens toe hoe Wright de wedstrijd via dubbel 10 won.

Webster verrast Cross
Voor favoriet Rob Cross zit de World Matchplay erop. De nummer drie van de plaatsingslijst ging verrassend onderuit tegen de lager geklasseerde Darren Webster. Het werd 11-8 voor de 'Demolition Man'.

Cross was de gehele partij scorend de betere, maar kon niet voorkomen dat Webster als eerste een break plaatste. 'Voltage' brak meteen terug, waarna de partij tot 6-5 gelijk opging. Webster liep vervolgens uit naar een 9-6 voorsprong, die hij niet meer uit handen gaf. Na een 32-finish stapte hij met een zege op zak van het podium en staat de Engelsman voor het tweede opeenvolgende jaar in de kwartfinale van de World Matchplay.

Suljovic voorbij White
Mensur Suljovic heeft de favorietenrol waargemaakt in zijn wedstrijd tegen Ian White. De Oostenrijker startte sterk en liep na de eerste pauze snel uit naar een riante 7-2 voorsprong. White toonde veerkracht door zich terug te vechten tot 7-5, waarna Suljovic uitliep naar 9-5. De 47-jarige White kwam terug tot 9-8, maar kon niet voorkomen dat Suljovic de wedstrijd alsnog met 11-8 won.

Whitlock verslaat Wade
Simon Whitlock heeft zich als laatste speler geplaatst voor de kwartfinale van de World Matchplay. 'The Wizard' won enigszins verrassend van James Wade, die vooraf werd gezien als een van de outsiders voor de titel. Whitlock ging goed van start en wist direct op een 3-0 voorsprong te komen. Via een mooie 149-finish kwam Wade op het bord en kwam zelfs terug tot 3-2. Vanaf 6-4 was het toch Whitlock die uitliep naar 8-4. Wade was, mede door veel gemiste dubbels, niet meer in staat om de wedstrijd te kantelen en moest met 11-7 zijn meerdere erkennen in de 49-jarige Whitlock.

Uitslagen World Matchplay - 2e ronde
Simon Whitlock - James Wade 11-7
Mensur Suljovic - Ian White 11-8
Rob Cross - Darren Webster 8-11
Peter Wright - Kim Huybrechts 11-5

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

 

Door: Casper Timmers 

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken