/ Nieuws

De Zwaan bindt ook Chisnall aan zegekar

World Matchplay

26-7-2018 22:40

Na Michael van Gerwen en Adrian Lewis was ook Dave Chisnall niet opgewassen tegen Jeffrey de Zwaan. Onze landgenoot leverde een dijk van een wedstrijd af waardoor hij zijn sprookje op de World Matchplay overmorgen in de halve finale een vervolg mag gaan geven.

De Nederlander leek als eerst een vuist te maken. Met Chisnall op 38 gooide de Zwaan 127 van het bord via dubbel acht. De ervaren Engelsman raakte niet in  paniek en repareerde de break door in de vierde leg tweemaal 180 te noteren om zo de eerste minisessie met 3-2 in zijn voordeel af te sluiten.

Beide gladiatoren continueerde hun niveau na de pauze. Chisnall, op dat moment rond de 109 gemiddeld, leek een abonnement te hebben op de trippel twintig. Echter kon De Zwaan goed volgen waardoor beide spelers met een 5-5 stand het podium verlieten voor de tweede onderbreking.

Zowel De Zwaan als Chisnall werden slordiger na de tweede pauze. Eerst verrekende Chisnall zich, de Engelsman gooide bull’s eye terwijl hij op 67 stond. Bij een stand van 7-6 in het voordeel van De Zwaan kreeg de Nederlander zes pijlen voor 8-6, maar alle zes de darts zaten naast de dubbel, Chisnall profiteerde. ‘Chizzy’ was tot dat moment bijna foutloos op zijn dubbels, maar ging in de vijftiende leg lelijk de fout in. Chisnall liet na twaalf darts dubbel achttien over, maar had aan een volle beurt niet genoeg. De Zwaan stapte in en gooide met twee pijlen 66 van het bord.

Dit slippertje was een dure voor Chisnall want de Engelsman was vervolgens geen schim meer van de speler die hij was in het begin van de partij. Bij een stand van 9-7 in het voordeel van De Zwaan miste Chisnall drie darts op de dubbel waardoor de Nederlander ‘Chizzy’ nogmaals brak. De Zwaan was Chisnall in het restant van de wedstrijd scorend steeds de baas. De speler uit St. Helens kreeg het niet meer voor elkaar om binnen vijf beurten uit te zijn, dit in tegenstelling tot Jeffrey de Zwaan. Alle vijf de legs van de sessie waren daardoor een prooi voor de Nederlander die met een 13-7 voorsprong het podium verliet.

De zes legs op rij die Chisnall om de oren kreeg, was een klap die hij niet meer te boven kwam. De Engelsman wist nog 13-8 te maken, maar dit was niks meer dan een laatste stuiptrekking. De Zwaan (103 gemiddeld en ruim 50% op zijn dubbels)  benutte direct zijn eerste matchdart en mag zich zaterdag gaan melden voor de halve finale waarin hij het opneemt tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Marnix Rutgers

1 ONGELOFELIJK: De Zwaan gooit zich naar de halve finale!

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken