/ Nieuws

Anderson gooit negendarter en wint absolute thriller

World Matchplay

26-7-2018 23:43

Gary Anderson en Joe Cullen hebben het publiek in Blackpool getrakteerd op een heerlijke darts klassieker. In een wedstrijd die daadwerkelijk alles in zich had, trok uiteindelijk Gary Anderson in de verlenging de wedstrijd naar zich toe: 19-17.

Er voltrok zich direct een ware wervelwind in The Empress Ballroom. Cullen brak Anderson met een knappe tien darter, maar dit deerde ‘The Flying Scotsman’ totaal niet. Het was Anderson die zijn Engelse collega liet zien dat het altijd nog beter kan. In de vierde leg trok de Schot de score gelijk middels negen perfecte pijlen: een heuse negendarter. In de vijfde leg onderschreef de inmiddels torenhoge favoriet zijn topvorm want ook deze gooide hij uit door 141 te finishen, ditmaal had hij wel 12 pijlen nodig om de leg over de streep te trekken. De messen waren geslepen.

Ondanks het Schotse wapengekletter bleef Joe Cullen bij de les. ‘The Rockstar’ kwam zelfs even een break voor, maar moest deze voorsprong direct weer afstaan door een goede 90-finish van Anderson. Met een 5-5 gelijke stand kwamen beide speler uit de coulissen voor de derde minisessie. Beide spelers bleven aan elkaar gewaagd. Anderson begon wel her en der een dubbel te missen en kwam zelfs een break achter, maar wist dit direct te herstellen.

Gaandeweg de wedstrijd kwam Cullen steeds een trippel te kort. Tot tweemaal toe kreeg Anderson twee pijlen om op een break voorsprong te komen, maar beide keren faalde de Schot. Het was dan ook de wet van Murphy die zich voltrok over Anderson want Cullen pakte wel de mogelijkheid om Anderson te breaken door 170 van het bord te smijten. Weer leek Anderson deze break achterstand direct te kunnen repareren, maar weer miste Anderson twee pijlen op de dubbel waardoor Cullen op een 11-9 voorsprong kwam.

Lang kon ‘The Rockstar’ niet genieten van deze voorsprong. In de 24e leg stond Anderson op 36 te wachten. Cullen legde aan voor 164, maar zijn derde pijl vond het groene vlak in plaats van het rode gedeelte. Anderson faalde ditmaal niet en vond met zijn derde dart dubbel negen om een leg later 90 uit gooien voor een 13-12 voorsprong.

Tot 14-14 behielden beide spelers hun eigen leg, maar in de 29e leg leek Cullen het pleit in zijn voordeel te gaan beslechten. Anderson noteerde tweemaal een score zonder trippels waardoor de Engelsman het initiatief te pakken had en middels een 71-finish 15-14 maakte. Cullen leek op weg naar een sensatie, maar maakte in de 30e leg één van zijn zeldzame foutjes. Na de trippel zeventien te hebben gevonden, kreeg ‘The Rockstar’ twee pijlen op dubbel achttien, maar vond slechts een enkele. Anderson kwam langszij en profiteerde. Beide spelers hadden in het absolute staartje van de wedstrijd de zesde versnelling gevonden en wonnen hun eigen legs soeverein. Cullen moest bij een stand van 17-18 zijn eigen leg houden om een zogenaamde decider af te dwingen. De Engelsman trapte af met een maximale score, maar kon niet voorkomen dat Anderson een matchdart kreeg. Anderson vond een enkele twintig en zestien, maar zijn pijl op tops  belandde boven de dubbel. Cullen kreeg daardoor de kans om een beslissende leg af te dwingen, maar helaas voor hem maakte de ‘The Rockstar’ op dat moment zijn tweede kardinale fout van de avond door drie pijlen op tops te missen. Anderson mocht daardoor terugkomen om zijn derde wedstrijd pijl te benutten.

Door deze overwinning plaatst Gary Anderson zich voor de halve finale. In deze wedstrijd neemt hij het op tegen onze landgenoot Jeffrey de Zwaan die eerder op de avond te sterk was voor Dave Chisnall.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Marnix Rutgers

 

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken