/ Nieuws

Wright en Suljovic ronde verder

World Matchplay

27-7-2018 23:19

Peter Wright en Mensur Suljovic hebben zich geplaatst voor de halve finales van de World Matchplay. Beide mannen speelden een prima wedstrijd, waarbij met name de finishes van Wright imponerend waren.

 

Al bij de eerste onderbreking wist Peter Wright dat hij een makkelijk avondje ging krijgen. Tegenstander Simon Whitlock begon zwak aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 5-0 achterstand aan. Na die korte pauze werd het spel van de Australier een stuk beter, maar dankzij een 10-darter en een 110-finish pakte Wright de ruime 8-2 voorsprong.

 

In de twee daaropvolgende legs werden ook nog finishes van 91 en 140 op het bord geknald, waardoor de Schot al snel in de dubbele cijfers kwam (10-2). Whitlock liet in het vervolg nog een paar mooie finishes zien (o.a. 130 en 132), maar via een 82-finish op de bulls-eye boekte Wright een overtuigende 16-5 overwinning. Met een ongekend finishpercentage van 76% mag ‘Snakebite’ als grote favoriet worden gezien om de finale te behalen.

 

Die finale moet dan binnen gehaald worden tegen Mensur Suljovic. De Oostenrijker had lange tijd alle moeite met tegenstander Darren Webster. Na een 4-1 voorsprong zag hij zijn tegenstander vier legs op rij winnen en op 5-4 komen. Webster had op dat moment al finishes van 136 en 100 gegooid.

 

De veertiende tot en met de achttiende leg gingen allemaal tegen de darts in. Webster gooide een 138-finish om op 9-8 te komen, maar gelijk komen kon ‘The Demolition Man’ niet meer. In de 21e leg gooiden beide mannen twee 180-ers, maar Suljovic pakte de leg en daarmee de 12-9 voorsprong.

 

Een 116-finish van Webster en een 122-finish van Suljovic sierden de twee daaropvolgende legs. Webster miste drie kansen op de dubbels om op 13-11 te komen, waarna Suljovic twee legs later de 16-10 zege binnen haalde.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Michel Mulders

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken