/ Nieuws

Wright en Suljovic ronde verder

World Matchplay

27-7-2018 23:19

Peter Wright en Mensur Suljovic hebben zich geplaatst voor de halve finales van de World Matchplay. Beide mannen speelden een prima wedstrijd, waarbij met name de finishes van Wright imponerend waren.

 

Al bij de eerste onderbreking wist Peter Wright dat hij een makkelijk avondje ging krijgen. Tegenstander Simon Whitlock begon zwak aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 5-0 achterstand aan. Na die korte pauze werd het spel van de Australier een stuk beter, maar dankzij een 10-darter en een 110-finish pakte Wright de ruime 8-2 voorsprong.

 

In de twee daaropvolgende legs werden ook nog finishes van 91 en 140 op het bord geknald, waardoor de Schot al snel in de dubbele cijfers kwam (10-2). Whitlock liet in het vervolg nog een paar mooie finishes zien (o.a. 130 en 132), maar via een 82-finish op de bulls-eye boekte Wright een overtuigende 16-5 overwinning. Met een ongekend finishpercentage van 76% mag ‘Snakebite’ als grote favoriet worden gezien om de finale te behalen.

 

Die finale moet dan binnen gehaald worden tegen Mensur Suljovic. De Oostenrijker had lange tijd alle moeite met tegenstander Darren Webster. Na een 4-1 voorsprong zag hij zijn tegenstander vier legs op rij winnen en op 5-4 komen. Webster had op dat moment al finishes van 136 en 100 gegooid.

 

De veertiende tot en met de achttiende leg gingen allemaal tegen de darts in. Webster gooide een 138-finish om op 9-8 te komen, maar gelijk komen kon ‘The Demolition Man’ niet meer. In de 21e leg gooiden beide mannen twee 180-ers, maar Suljovic pakte de leg en daarmee de 12-9 voorsprong.

 

Een 116-finish van Webster en een 122-finish van Suljovic sierden de twee daaropvolgende legs. Webster miste drie kansen op de dubbels om op 13-11 te komen, waarna Suljovic twee legs later de 16-10 zege binnen haalde.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Michel Mulders

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken