/ Nieuws

Sterke Suljovic slaat slag

World Matchplay

28-7-2018 22:23

Mensur Suljovic heeft zich als eerste weten te plaatsen voor de finale van de World Matchplay. Tegen Peter Wright speelde hij een sterke wedstrijd en hield hij gedurende de hele match de touwtjes in handen: 17-13.

 

Wright begon nog goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in een 3-1 voorsprong. Maar drie legs later keek de Schot tegen een 4-3 achterstand aan. Via een heerlijke 136-finish trok hij de stand weer gelijk, maar bij de tweede onderbreking stond er een 6-4 voorsprong voor Suljovic op het bord.

 

Ook in het vervolg van de wedstrijd was het Suljovic die het initiatief in de wedstrijd hield. Wright moest constant achter de Oostenrijker aan gaan en kreeg het niet meer voor elkaar om de voorsprong te pakken. De stand werd nog wel gelijk getrokken naar 10-10, maar een sublieme 151-finish bracht Suljovic op 12-10.

 

De dertigste leg werd uiteindelijk de laatste: Wright miste vijf darts om het verschil terug te brengen naar twee legs, waarna Suljovic via een finish van 70 zijn eerste World Matchplay finale ooit binnen haalde.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Michel Mulders

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken