/ Nieuws

Sterke Suljovic slaat slag

World Matchplay

28-7-2018 22:23

Mensur Suljovic heeft zich als eerste weten te plaatsen voor de finale van de World Matchplay. Tegen Peter Wright speelde hij een sterke wedstrijd en hield hij gedurende de hele match de touwtjes in handen: 17-13.

 

Wright begon nog goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in een 3-1 voorsprong. Maar drie legs later keek de Schot tegen een 4-3 achterstand aan. Via een heerlijke 136-finish trok hij de stand weer gelijk, maar bij de tweede onderbreking stond er een 6-4 voorsprong voor Suljovic op het bord.

 

Ook in het vervolg van de wedstrijd was het Suljovic die het initiatief in de wedstrijd hield. Wright moest constant achter de Oostenrijker aan gaan en kreeg het niet meer voor elkaar om de voorsprong te pakken. De stand werd nog wel gelijk getrokken naar 10-10, maar een sublieme 151-finish bracht Suljovic op 12-10.

 

De dertigste leg werd uiteindelijk de laatste: Wright miste vijf darts om het verschil terug te brengen naar twee legs, waarna Suljovic via een finish van 70 zijn eerste World Matchplay finale ooit binnen haalde.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Michel Mulders

1 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken