/ Nieuws

Fenomenale Anderson nekt De Zwaan

World Matchplay

28-7-2018 23:46

Gary Anderson heeft dan eindelijk de finale van de World Matchplay weten te bereiken. De nummer vier van de wereld speelt al het gehele toernooi erg sterk en ook tegen Jeffrey de Zwaan gooide hij weer een geweldige partij: 17-12.

 

Met een 122-finish zette De Zwaan direct de toon voor de wedstrijd in de eerste leg. Anderson begon scorend sterk, maar miste vele kansen op de dubbels. Tien missers in leg vier en vijf zorgden ervoor dat de Schot bij de eerste onderbreking tegen een 3-2 achterstand aan keek.

 

De volgende sessie van vijf legs was er één om van te smullen: beide spelers dooiden een 11-darter en wisten meerdere 180-ers te gooien. Via een 100-finish kwam De Zwaan op 6-5, maar via een 10-darter zette Anderson even later de 7-7 stand op het bord. De Schot pakte vervolgens een break voorsprong, maar via een 140-finish en een 11-darter bleef De Zwaan in de buurt van zijn tegenstander (10-9).

 

Nadat Anderson kon uitlopen naar een 13-9 voorsprong, gooide hij finishes van 152 en 112 om op twee legs van de zege te komen (15-10). Een leg later produceerde hij dankzij een 100-finish opnieuw een 11-darter, waardoor zijn eerste finaleplek in Blackpool bijna een feit was. De Zwaan kon nog wel twee legs terug pakken, maar via de dubbel vijf pakte een geweldig spelende Anderson de 17-12 overwinning.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Michel Mulders

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken