/ Nieuws

Glory glory Gary Anderson

World Matchplay

29-7-2018 22:08

Beide heren kwamen scorend goed uit de startblokken, maar her en der werd er wel een dubbel gemist. Het was de Schot die als eerste een speldenprik uitdeelde. In de vijfde leg – die Suljovic begon – vond Anderson tweemaal de maximale score om middels een twaalfdarter als eerste uit te zijn. Anderson leek met een break voorsprong de tweede pauze in te gaan, maar het was Suljovic die dankzij een sterke 81-finish de score gelijk trok: 5-5.

Bij een stand van 7-6 kreeg de Oostenrijker de uitgelezen kans om op een break voorsprong te komen. Anderson miste diverse pijlen op de dubbel, maar de vijf darts die Suljovic kreeg, waren niet aan hem besteed. Uiteindelijk wist Anderson via madhouse de leg over de streep te trekken. Suljovic kwam 9-7 voor en leek lang op weg deze break voorsprong te verzilveren, maar gemiste dubbels gooide wederom roet in het eten. Anderson profiteerde van deze missers en de invloed die deze missers hadden op het spel van ‘The Gentle’. Suljovic verloor vervolgens vier legs achtereenvolgens door gemiste darts op de diverse dubbels.

Bij een stand van 12-10 in het voordeel van Anderson leek de schot de knock-out uit te delen. ‘The Flying Scotsman’ had zich na vier beurten op tops geparkeerd om met de eerste dart op de dubbel toe te slaan: 13-10. Met 14-11 op het scorebord was er dus werk aan de winkel voor Suljovic. ‘The Gentle’ pakte zijn laatste stroomhalm bij een stand van 15-11 door 71 te finishen op bull’s eye. Omdat Anderson een leg later voor de zoveelste keer problemen had met de dubbel acht, lukte het Suljovic een break terug te pakken om zodoende op 15-13 te komen. Echter deed Anderson op dat moment iets wat hij nog niet eerder had gedaan tijdens de finale; een finish van boven de 100. Middels bull’s eye, singel 15 en dubbel twintig finishte de Schot 105. Bij een stand van 17-13 was het dus aan Suljovic om vier legs op rij te pakken. ‘The Gentle’ ging door met het vinden van de trippels en kwam mede daardoor terug tot 17-16. Een fantastische 121-finish resulteerde in een gelijke stand: 17-17.

Anderson leek het even kwijt te zijn want Suljovic domineerde op het podium. Mede dankzij zijn geweldige scores zette Suljovic met een 18-17 voorsprong de Schot met zijn rug tegen de muur. De Schot reageerde en via een dertiendarter trok hij de score gelijk: 18-18. Op dat moment vond de Schot zijn zesde versnelling en via een twaalfdarter brak hij de Oostenrijker. Anderson bleef scorend sterk en opende de leg die volgde met tweemaal 140 en 100. Op 121 mocht de voormalig wereldkampioen aanleggen voor de bull’s eye, maar de dart van de Schot stuiterde via het ijzer uit het rode gedeelte. Suljovic kwam via zijn dubbel veertien langszij. Geheel in lijn van deze knotsgekke wedstrijd verzaakte de Oostenrijker om op 20-19 te komen. ‘The Gentle’ miste pijlen op dubbel twintig en tien waardoor Anderson op voorsprong kwam en een leg later zijn derde match dart benutte.

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het World Matchplay toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook en Instagram.

Door: Marnix Rutgers

1 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken