/ Nieuws

Whitlock en Heta naar kwartfinales

Melbourne Darts Masters

11-8-2018 00:00

Damon Heta en Simon Whitlock hebben het thuispubliek in Melbourne in vervoering gebracht. De twee Australiërs boekten een zege tijdens de eerste ronde van de Melbourne Masters en komen morgen terug tijdens de kwartfinales. Heta zorgde voor de grootste verrassing door landgenoot Kyle Anderson te verslaan. Heta verspeelde in eerste instantie een 3-1 voorsprong, maar was uiteindelijk in een beslissende leg te sterk voor ‘The Original’. Heta, die vandaag zijn 31e verjaardag vierde, komt tijdens de kwartfinales in actie tegen Gary Anderson. De kersvers World Matchplay kampioen pakte een 6-2 zege op James Bailey en gooide een gemiddelde van ruim 107.

 

Ook Simon Whitlock wist voor eigen publiek een zege te behalen. In een kraker tegen landgenoot Corey Cadbey was het ‘The Wizard’ die drie keer een break voorsprong wist te pakken. Hij verspeelde zijn eerste twee kansen, maar de derde keer was het wél raak: 6-4. De mooiste finish viel in de vierde leg: Whitlock produceerde een 137-finish via tripple negentien en twee keer dubbel twintig.

 

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben ook hun eerste wedstrijd in Melbourne winnend afgesloten. Van Gerwen verloor één leg tegen Raymond Smith en produceerde het hoogste gemiddelde van de eerste ronde: 112.61. Van Barneveld had tegen Ray O’Donnell met name moeite met de dubbels. Zijn finishpercentage lag op 22%, maar de Nederlander wist na een 4-2 achterstand met 6-4 te winnen.

 

De enige whitewash van de eerste ronde werd verzorgd door Peter Wright. De Schot verloor tegen Mike Bonser geen leg en eindigde de wedstrijd met een finishpercentage van 100%. Michael Smith verloor vorige week nog tijdens de eerste ronde in Auckland, maar ditmaal liet hij zich tegen Tim Pusey niet verrassen: 6-2.

 

Melbourne Darts Masters – Eerste ronde

Raymond van Barneveld 6-4 Ray O’Donnell

Michael Smith 6-2 Tim Pusey

Rob Cross 6-2 Haupai Puha

Gary Anderson 6-2 James Bailey

Peter Wright 6-0 Mike Bonser

Michael van Gerwen 6-1 Raymond Smith

Simon Whitlock 6-4 Corey Cadby

Kyle Anderson 5-6 Damon Heta

 

Programma kwartfinales

Michael van Gerwen v Simon Whitlock

Peter Wright v Raymond van Barneveld

Rob Cross v Michael Smith

Gary Anderson v Damon Heta

 

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING: Raymond van Barneveld - Raymond ODonnell
2 SAMENVATTING: Michael van Gerwen - Raymond Smit

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken