/ Nieuws

Whitlock en Heta naar kwartfinales

Melbourne Darts Masters

11-8-2018 00:00

Damon Heta en Simon Whitlock hebben het thuispubliek in Melbourne in vervoering gebracht. De twee Australiërs boekten een zege tijdens de eerste ronde van de Melbourne Masters en komen morgen terug tijdens de kwartfinales. Heta zorgde voor de grootste verrassing door landgenoot Kyle Anderson te verslaan. Heta verspeelde in eerste instantie een 3-1 voorsprong, maar was uiteindelijk in een beslissende leg te sterk voor ‘The Original’. Heta, die vandaag zijn 31e verjaardag vierde, komt tijdens de kwartfinales in actie tegen Gary Anderson. De kersvers World Matchplay kampioen pakte een 6-2 zege op James Bailey en gooide een gemiddelde van ruim 107.

 

Ook Simon Whitlock wist voor eigen publiek een zege te behalen. In een kraker tegen landgenoot Corey Cadbey was het ‘The Wizard’ die drie keer een break voorsprong wist te pakken. Hij verspeelde zijn eerste twee kansen, maar de derde keer was het wél raak: 6-4. De mooiste finish viel in de vierde leg: Whitlock produceerde een 137-finish via tripple negentien en twee keer dubbel twintig.

 

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben ook hun eerste wedstrijd in Melbourne winnend afgesloten. Van Gerwen verloor één leg tegen Raymond Smith en produceerde het hoogste gemiddelde van de eerste ronde: 112.61. Van Barneveld had tegen Ray O’Donnell met name moeite met de dubbels. Zijn finishpercentage lag op 22%, maar de Nederlander wist na een 4-2 achterstand met 6-4 te winnen.

 

De enige whitewash van de eerste ronde werd verzorgd door Peter Wright. De Schot verloor tegen Mike Bonser geen leg en eindigde de wedstrijd met een finishpercentage van 100%. Michael Smith verloor vorige week nog tijdens de eerste ronde in Auckland, maar ditmaal liet hij zich tegen Tim Pusey niet verrassen: 6-2.

 

Melbourne Darts Masters – Eerste ronde

Raymond van Barneveld 6-4 Ray O’Donnell

Michael Smith 6-2 Tim Pusey

Rob Cross 6-2 Haupai Puha

Gary Anderson 6-2 James Bailey

Peter Wright 6-0 Mike Bonser

Michael van Gerwen 6-1 Raymond Smith

Simon Whitlock 6-4 Corey Cadby

Kyle Anderson 5-6 Damon Heta

 

Programma kwartfinales

Michael van Gerwen v Simon Whitlock

Peter Wright v Raymond van Barneveld

Rob Cross v Michael Smith

Gary Anderson v Damon Heta

 

Door: Michel Mulders

1 SAMENVATTING: Raymond van Barneveld - Raymond ODonnell
2 SAMENVATTING: Michael van Gerwen - Raymond Smit

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken