/ Nieuws

Smith wint op spectaculaire wijze van wereldkampioen

Melbourne Darts Masters

11-8-2018 23:59

De eerste partij van de avond was er een voor in de boeken. Michael Smith nam het in de kwartfinale op tegen Wereldkampioen Rob Cross. ‘Voltage’ was in het begin van de wedstrijd bij de les en pakte al snel een 4-1 voorsprong. Smith deed daarna wat terug en kwam mede door een 132-finish terug tot 4-3. In de elfde leg van de wedstrijd miste Cross voor het eerst een pijl op de dubbel maar kwam desalniettemin tot een 6-4 voorsprong. Daarna verloor ‘Bully Boy’ grip op de wedstrijd en liet Cross uitlopen tot een 9-6 voorsprong. Smith zette daarna zijn frustraties om in concentratie. Met deze focus produceerde Smith vier spectaculaire finishes op rij (120, 107, 99 en 122) en draaide daarmee de wedstrijd om in zijn voordeel. Uitslag: 9-10

 

Het is Raymond van Barneveld niet gelukt om zijn goede optreden van vorige week een goed vervolg te geven in Melbourne. De Hagenaar moest in de partij met Peter Wright zijn meerdere erkennen in de Schot.

Tijdens de eerste ronde had Van Barneveld al veel moeite met Ray O’Donnel en ook in de tweede ronde had Barney moeite om zijn goede vorm te vinden tegen Peter Wright. Van Barnveld miste kansen op zijn dubbels waardoor hij al snel tegen een 3-1 achterstand aankeek. In de fase daarna had de Nederlander een opleving en kwam hij via een knappe 119-finish weer terug op gelijke hoogte. ‘Barney’ wist deze lijn daarna niet door te trekken. In de resterende partij pakte de Hagenaar nog maar één leg waardoor Peter Wright de wedstrijd naar zich toe trok en een comfortabele 10-4 overwinning afdwong.

 

De grote verrassing van de eerste ronde kwam van Damon Heta. Hij versloeg vrijdag Kyle Anderson en liet in de kwartfinale zien dat hij nog niet van plan was om zijn spullen te pakken. De spelers hielden hun eigen legs en in de vijfde leg had Heta zelfs zicht op een 2-3 voorsprong, ware het niet dat Anderson 141 uitgooide. Daarna voerde de nummer vier van de wereld het tempo op en kwam zodoende tot een 8-3 voorsprong. Heta liet zich daarna nog van zijn beste kant zien en pakte 3 legs op rij. De Australiër trok uiteindelijk aan het kortste eind toen Anderson in de laatste legs zijn goede spel liet zien. De wedstrijd eindigde in 10-7 voor de Schot.

De laatste partij in de kwartfinale van de Melbourne Darts Masters monde uit in een ware thriller tussen Michael van Gerwen en Simon Whitlock. De Nederlander begon zijn wedstrijd goed door direct twee legs te pakken op de Australiër. Whitlock raakte daarna in zijn spel en pakte de daaropvolgende twee legs. Na de eerste pauze lag het momentum volledig bij ‘The Wizard’. Met schitterende finishes als 152, 120 en 170 won Whitlock zelfs 5 legs op een rij. Met de rug tegen de muur liet de Brabander weer zijn goede spel zien. Hij herhaalde het kunststukje van Whitlock en won 5 legs op rij voor een 9-8 voorsprong. ‘Mighty Mike’ besliste de wedstrijd uiteindelijk met dubbel 5 en stuurde de Australiër met 10-8 naar huis.

 

 

Melbourne Darts Masters – Kwartfinale

Michael van Gerwen 10-8 Simon Whitlock

Peter Wright 10-4 Raymond van Barneveld

Rob Cross 9-10 Michael Smith

Gary Anderson 10-7 Damon Heta

 

Programma halve finales

Michael van Gerwen v Peter Wright

Gary Anderson v Michael Smith

2 SAMENVATTING: Peter Wright - Raymond van Barneveld
3 SAMENVATTING: Michael van Gerwen - Simon Whitlock

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken