/ Nieuws

Wright schrijft Melbourne Darts Masters op zijn naam

Melbourne Darts Masters

13-8-2018 00:40

Peter Wright heeft de Melbourne Darts Masters op zijn naam geschreven. ‘Snakebite’ was in de finale met 11-8 te sterk voor Michael Smith. Het is voor Wright zijn tweede titel in de World Series of Darts.

Wright bereikte de finale dankzij een knappe 11-7 overwinning op Michael van Gerwen, de enige Nederlander die op de slotdag in actie kwam. Hiermee nam de Schot revanche voor zijn nederlaag van vorige week. ‘Snakebite’ wist in de openingsleg Van Gerwen meteen te breken en gaf deze voorsprong niet meer uit handen.

De tweede halve finale ging tussen Gary Anderson en Michael Smith. Smith had in de halve finale weinig last van zenuwen en liep al snel uit naar een 4-0 en 5-1 voorsprong. Anderson bracht de achterstand terug tot 6-4, waarna Smith zijn niveau nogmaals opschroeft en wint met 11-5.

Wright wint spannende finale
Door de overwinningen stonden Wright en Smith tegenover elkaar in de finale in Melbourne. Lange tijd wisten de twee top 10-spelers hun eigen legs te houden. In de veertiende leg was het Wright die de eerste break wist te plaatsen via een 130-finish, maar deze wist hij niet te verzilveren.

Bij een 8-7 stand brak Wright opnieuw via een knappe 100+ finish en ditmaal behield de Schot wel zijn eigen leg. Smith kwam nog terug tot 10-8, maar kon niet voorkomen dat Wright via tops de wedstrijd in zijn voordeel beslist: 11-8.

Uitslagen zondag 12 augustus
Halve finale:
Michael van Gerwen - Peter Wright 7-11
Michael Smith - Gary Anderson 11-5

Finale:
Peter Wright - Michael Smith 11-8

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

1 Halve finale: Michael van Gerwen - Peter Wright
2 Finale: Peter Wright - Michael Smith

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken