/ Nieuws

Raymond Smith verrast Bully Boy

Brisbane Darts Masters

17-8-2018 23:20

De eerste partij van de Brisbane Darts Masters zorgde direct voor een verrassing. Michael Smith kon zijn favorietenrol in de partij tegen Raymond Smith niet waarmaken. Raymond Smith begon zijn wedstrijd sterk met een 125-finish. Deze lijn trok de Australiër de hele partij door en kwam met nog een paar sterke finishes op een 0-5 voorsprong. Op dat moment had ‘Bully Boy’ de handdoek al in de ring gegooid maar pakte alsnog één leg. Vervolgens maakte Raymond Smith de wedstrijd af met een 80-finish. In de kwartfinale staat de volgende grote tegenstander op Smith te wachten. Hij neemt het zaterdag op tegen Peter Wright die weinig problemen had om Justin Thompson op de knieën te krijgen. De partij eindigde in 6-1 in het voordeel van de Schot.

De eerste Nederlander die in actie kwam op het PDC-toernooi in Australië plaatste zich op overtuigende wijze voor de tweede ronde. Raymond van Barneveld zette Gordon Mathers met gemak op zij. ‘Barney” moest alleen in vierde leg een punt afstaan maar was de rest van de partij superieur.

Michael van Gerwen is de tweede Nederlander die zich heeft weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Brisbane Darts Masters. De nummer één van de Wereld nam het in de eerste ronde op tegen de Nieuw-Zeelander Mark Cleaver. Van Gerwen had weinig moeite met de qualifier en stond al snel op een 5-1 voorsprong. Door het missen van de nodige dubbels moest Van Gerwen nog een legverlies incasseren maar de Nederlander bracht de eindstand via dubbel 10 op 6-2. In de kwartfinale staat Kyle Anderson op de Nederlander te wachten. De winnaar van de Auckland Darts Masters 2017 versloeg eerder op de dag Barry Gardner met 6-2.

De partij tussen Simon Whitlock en Corey Cadby werd een nek-aan-nek race. Whitlock begon sterk aan de wedstrijd en wist met een break op Cadby uit te lopen naar een 2-0 voorsprong. ‘The King’ herstelde zich daarna door ook twee leg op rij te winnen. Tot de stand van 4-4 hielden beide mannen elkaar in evenwicht. In de negende leg was het Cadby die via een 38-finish voor het eerst op een voorsprong kwam. ‘The Wizard’ kon deze achterstand niet meer ombuigen in een voorsprong en stapte als verliezer van het podium af. In de kwartfinale neemt Cadby het op tegen wereldkampioen Rob Cross die op zijn beurt met overtuigende cijfers (6-2) Tim Pusey aan de kant zette.

Net als vorige week viel het doek voor Damon Heta in de wedstrijd tegen Gary Anderson. ‘The flying Scotsman’ begon zijn partij sterk en pakte de eerste drie legs van de wedstrijd. Vervolgens beet Heta van zich af en kwam hij weer terug tot 3-2. Heta liet in de partij zien wederom een geduchte concurrent te zijn voor de nummer vier van de wereld. Met onder andere een 152-finish vocht hij zich naar een laatste en beslissende leg. Hierin liet Anderson goed spel zien waardoor de schot zich mag gaan opmaken voor de kwartfinale in Brisbane.

 

Uitslagen eerste ronde Brisbane Darts Masters:

Michael Smith 1-6 Raymond Smith
Raymond van Barneveld 6-1 Gordon Mathers
Kyle Anderson 6-2 Barry Gardner
Peter Wright 6-1 Justin Thompson
Rob Cross 6-2 Tim Pusey
Michael van Gerwen 6-2 Mark Cleaver
Simon Whitlock 5-6 Corey Cadby
Gary Anderson 6-5 Damon Heta

 

Kwartfinales Brisbane Darts Masters

Peter Wright v Raymond Smith
Rob Cross v Corey Cadby
Michael van Gerwen v Kyle Anderson
Gary Anderson v Raymond van Barneveld

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube.

Door: Colin Noteboren

1 Van Gerwen wint van Cleaver
2 Matige Van Barneveld verslaat Mathers ruim

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken