/ Nieuws

Van Gerwen en Van Barneveld naar halve finale Brisbane Darts Masters

Brisbane Darts Masters

19-8-2018 00:47

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben zich vandaag geplaatst voor de halve finale van de Brisbane Darts Masters. Van Gerwen was te sterk voor 'Aussie' Kyle Anderson en Van Barneveld versloeg Gary Anderson op knappe wijze.

In de beginfase van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat Van Barneveld de volgende ronde zou bereiken. 'Barney' wist nog op 1-0 te komen, maar keek vervolgens, mede door gemiste dubbels, tegen een 5-1 achterstand aan. Toch wist Van Barneveld zich terug te vechten in de wedstrijd. De Hagenaar, die zijn tegenstander ook veel dubbels zag missen, kwam terug tot 5-5 en nam zelfs een 7-5 voorsprong. 'Barney' gaf deze voorsprong niet meer uit handen en besliste de wedstrijd via een 72-checkout.

Van Gerwen heeft geen problemen met Anderson
Titelfavoriet Van Gerwen kende een gemakkelijke wedstrijd tegen thuisspeler Anderson. De Brabander was in de eerste legs van de wedstrijd oppermachtig en liep mede door een 132-finish uit naar een 5-0 voorsprong. Anderson wist terug te komen tot 5-3, maar moest de daaropvolgende vijf legs weer aan zijn tegenstander laten. 'Mighty Mike', die ook nog een 140- en 136-checkout produceerde, stapte hierdoor met een 10-3 zege van het podium.

Wright en Cross maken geen fout
Naast Van Barneveld en Van Gerwen staan ook Peter Wright en Rob Cross in de halve finale in Brisbane. Wright wist in de kwartfinale af te rekenen met Raymond Smith, die gisteren verraste door te winnen van Michael Smith. 'Snakebite' wist in de zevende leg voor het eerst te breken en deed dit vervolgens nog twee keer. Hij won met 10-4.

De 27-jarige Cross speelde een sterke wedstrijd tegen de vier jaar jongere Cadby. Cross gooide in totaal zes keer 180 en noteerde een gemiddelde van ruim 101. Via een 41-finish wist 'Voltage' voor de eerste keer een break te plaatsen. Deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen en won uiteindelijk met 10-4.

Uitslagen zaterdag 18 augustus
Kwartfinales:
Peter Wright - Raymond Smith 10-4
Rob Cross - Corey Cadby 10-4
Michael van Gerwen - Kyle Anderson 10-3
Gary Anderson - Raymond van Barneveld 8-10

Programma zondag 19 augustus
Halve finales:
Peter Wright - Rob Cross
Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

1 Van Gerwen dankzij fenomenale finishes naar halve finale
2 Van Barneveld wint na weergaloze comeback van Anderson

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken