/ Nieuws

Van Gerwen begint overtuigend aan Champions League of Darts

Champions League of Darts

22-9-2018 19:00

Michael van Gerwen is ijzersterk gestart aan de Champions League of Darts. De 29-jarige Nederlander wist zijn eerste wedstrijd met 10-2 te winnen van Dave Chisnall. Vanavond speelt hij zijn tweede groepswedstrijd tegen Daryl Gurney.

'Mighty Mike' verloor de openingsleg, maar liet in het vervolg van de partij niets heel van zijn Engelse tegenstander. Van Gerwen liep eenvoudig uit naar 5-1, waarna Chisnall iets terug kon doen. De daaropvolgende vijf legs gingen weer naar de nummer één van de plaatsingslijst, die de wedstrijd afsloot met een gemiddelde van ruim 111.

Anderson onderuit tegen Gurney
De verrassing van de middag kwam op naam van Gurney. 'Superchin' rekende namelijk in Groep A af met Gary Anderson. De Noord-Ier was scorend de mindere, maar compenseerde dit op de dubbels. In de vijfde en negende leg van de partij wist Gurney een break te plaatsen, maar het lukte Anderson in beide gevallen om de achterstand weg te werken. Een nieuwe break op 8-8 werd de Schot echter fataal, waarna Gurney de wedstrijd via een 20-finish besliste.

Suljovic en Wright maken geen fout
Titelverdediger Mensur Suljovic en Peter Wright hebben hun eerste wedstrijd in Groep B gewonnen. 'The Gentle' betrad als eerste het podium en versloeg regerend wereldkampioen, Rob Cross. In een spannende wedstrijd partij trok Suljovic met 10-8 aan het langste eind.

Aansluitend kwam 'Snakebite' in actie. De Schot nam het op tegen Simon Whitlock, van wie hij de laatste vijf wedstrijden wist te winnen. Tot 4-4 ging de wedstrijd, ondanks breaks over en weer, gelijk op, waarna Wright toch een gat wist te slaan. Whitlock kwam nog terug van 9-5 tot 9-7, maar moest uiteindelijk toch met 10-5 zijn meerdere erkennen in de huidige nummer twee van de wereld.

Uitslagen zaterdagmiddag 22 september
Rob Cross - Mensur Suljovic 8-10
Peter Wright - Simon Whitlock 10-7
Gary Anderson - Daryl Gurney 8-10
Michael van Gerwen - Dave Chisnall 10-2

Programma zaterdagavond 22 september
19.45 uur: Rob Cross - Simon Whitlock
20.30 uur: Peter Wright - Mensur Suljovic
21.15 uur: Gary Anderson - Dave Chisnall
22.00 uur: Michael van Gerwen - Daryl Gurney

 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

1 VIDEO - Van Gerwen verpulvert Chisnall

/ MEER NIEUWS

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken