/ Nieuws

Van Gerwen begint overtuigend aan Champions League of Darts

Champions League of Darts

22-9-2018 19:00

Michael van Gerwen is ijzersterk gestart aan de Champions League of Darts. De 29-jarige Nederlander wist zijn eerste wedstrijd met 10-2 te winnen van Dave Chisnall. Vanavond speelt hij zijn tweede groepswedstrijd tegen Daryl Gurney.

'Mighty Mike' verloor de openingsleg, maar liet in het vervolg van de partij niets heel van zijn Engelse tegenstander. Van Gerwen liep eenvoudig uit naar 5-1, waarna Chisnall iets terug kon doen. De daaropvolgende vijf legs gingen weer naar de nummer één van de plaatsingslijst, die de wedstrijd afsloot met een gemiddelde van ruim 111.

Anderson onderuit tegen Gurney
De verrassing van de middag kwam op naam van Gurney. 'Superchin' rekende namelijk in Groep A af met Gary Anderson. De Noord-Ier was scorend de mindere, maar compenseerde dit op de dubbels. In de vijfde en negende leg van de partij wist Gurney een break te plaatsen, maar het lukte Anderson in beide gevallen om de achterstand weg te werken. Een nieuwe break op 8-8 werd de Schot echter fataal, waarna Gurney de wedstrijd via een 20-finish besliste.

Suljovic en Wright maken geen fout
Titelverdediger Mensur Suljovic en Peter Wright hebben hun eerste wedstrijd in Groep B gewonnen. 'The Gentle' betrad als eerste het podium en versloeg regerend wereldkampioen, Rob Cross. In een spannende wedstrijd partij trok Suljovic met 10-8 aan het langste eind.

Aansluitend kwam 'Snakebite' in actie. De Schot nam het op tegen Simon Whitlock, van wie hij de laatste vijf wedstrijden wist te winnen. Tot 4-4 ging de wedstrijd, ondanks breaks over en weer, gelijk op, waarna Wright toch een gat wist te slaan. Whitlock kwam nog terug van 9-5 tot 9-7, maar moest uiteindelijk toch met 10-5 zijn meerdere erkennen in de huidige nummer twee van de wereld.

Uitslagen zaterdagmiddag 22 september
Rob Cross - Mensur Suljovic 8-10
Peter Wright - Simon Whitlock 10-7
Gary Anderson - Daryl Gurney 8-10
Michael van Gerwen - Dave Chisnall 10-2

Programma zaterdagavond 22 september
19.45 uur: Rob Cross - Simon Whitlock
20.30 uur: Peter Wright - Mensur Suljovic
21.15 uur: Gary Anderson - Dave Chisnall
22.00 uur: Michael van Gerwen - Daryl Gurney

 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

 

Door: Casper Timmers

1 VIDEO - Van Gerwen verpulvert Chisnall

/ MEER NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken