/ Nieuws

Titelverdediger Suljovic naar de laatste vier

Champions League of Darts

22-9-2018 23:11

Mensur Suljovic is de eerste speler die zeker is van een plek in de halve finales. De Oostenrijker, die de Champions League of Darts vorig jaar al op zijn naam schreef, bond na zijn overwinning van vanmiddag op Rob Cross ook Peter Wright aan de zegekar. Daardoor is Simon Whitlock in groep B uitgeschakeld en beslissen Voltage en Snakebite in een onderling duel wie er met The Gentle mee gaat naar de laatste vier. In groep A is nog alles mogelijk, maar dat Michael van Gerwen bij de beste twee spelers in de poule hoort lijkt zeker. MVG won ook zijn tweede groepswedstrijd en kan alleen als er hele gekke dingen gebeuren de halve finale nog missen.

Groep A: Van Gerwen zo goed als zeker naar de halve finale
De tweede groepswedstrijd van Michael van Gerwen verliep lang niet zo probleemloos als de eerste. MVG won met 10-7 van Daryl Gurney, maar onze landgenoot had een ruimere overwinning kunnen boeken. Van Gerwen liep meteen uit naar 5-0, maar liet daarna de teugels een beetje vieren. SuperChin kwam terug in de wedstrijd en kwam tot twee keer toe nog gevaarlijk dichtbij, maar net op het juiste moment nam Mighty Mike de regie weer in handen en trok hij de wedstrijd naar zich toe. Door die zege kan Van Gerwen alleen bij een ruime nederlaag tegen Gary Anderson de halve finale nog mislopen.
Diezelfde Anderson heeft zijn misstap van vanmiddag tegen Gurney met een solide prestatie rechtgezet. Dave Chisnall, die tegen Van Gerwen al met 10-2 klop kreeg, werd door de Schot niet meer dan drie legs gegund: 10-3. Daardoor heeft The Flying Scotsman nog altijd uitzicht op de halve finale en heeft Chizzy een mirakel nodig om de groepsfase nog te kunnen overleven. De wedstrijd tussen Anderson en Chisnall kwam moeilijk op gang, maar toen de tweevoudig wereldkampioen de turbo open gooide was het verzet van de Engelsman gebroken. Anderson maakte rap het verschil, miste onderweg de achtste pijl voor een negendarter en had het klusje na dertien legs geklaard.

Groep B: IJzersterke Suljovic is na twee wedstrijden al door
Mensur Suljovic heeft na zijn overwinning op Rob Cross ook in zijn tweede groepswedstrijd een zege gepakt. Met een gemiddelde van ruim 105 klopte hij Peter Wright met 10-7, waardoor hij al zeker is van een plek in de halve finale. Beide spelers maakten een uitstekende indruk, maar de dubbels van The Gentle maakten het verschil. Wright kreeg voldoende mogelijkheden om in de wedstrijd te blijven, maar de kleurrijke Schot wist de belangrijke dubbels maar niet te raken. Suljovic kende geen mededogen en besliste de wedstrijd wél in zijn voordeel.
Snakebite krijgt echter een herkansing om de halve finale alsnog te bereiken. Hij staat morgen in een ‘alles-of-niets-wedstrijd’ tegenover Rob Cross, die Simon Whitlock met 10-8 klopte en daardoor net als Wright op één zege staat. De regerend wereldkampioen en The Wizard maakten er een degelijke en spannende wedstrijd van. Tot 8-8 schommelde de wedstrijd op en neer, maar met behulp van een sublieme 131-finish pakte Voltage de leg van Whitlock af. In de achttiende leg maakte Cross het zelf af, waardoor hij morgen met Wright strijdt om het tweede ticket van groep B voor de halve finale.

Alle verslagen van de Champions League of Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws.
Alle uitslagen en het wedstrijdschema zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/rtl7darts, YouTube en Instagram.

Alle uitslagen van de vorige editie van de Champions League of Darts zijn terug te vinden op de website van RTL7 darts-commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Guy Habets

1 Van Gerwen boekt moeizame zege op Gurney

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken